31 mars 2010

Får inte tummen ur..

Jag har i flera dagar tänkt blogga om några av mina favoritbloggar, men jag får som sagt inte tummen ur.
Idag har det gått i ett på jobbet, hade knappt ens tid att luncha, än mindre ta den där välbehövliga promenaden som är ett måste på lunch egentligen.

Lek i sandlådan efter dagis (ja inte så mycket jag, men Prinsen) och sen var svärmor här med fina pyjamasar (pyjamaser?) till Prinsen och då var det matlagning, läggning (tack igen svärmor) och sen tre ton tvättvikning (blä)... och nu - lite egentid innan frun kommer hem från träning.

...och under den här tiden som det tagit att skriva det här inlägget hade jag hunnit skriva om säkert minst fem favoritbloggar.

Jepp.

Anna Anka

Nej, jag kollar inte på Anna Anka som söker assistent (men jag spelar f-n in det?? Fråga mig inte varför, för jag vill egentligen inte kolla på det, men det är nog som det där klippet en av mina favoritbloggare -Johanna- hade här om dagen, man måste kolla trots att man inte vill. (Glöm inte att jag varnade dig.)).

Anna Anka är en otroligt osympatisk och skrämmande kvinna helt enkelt. Hon gör att jag blir rädd för vissa kvinnor, men jag tror mest jag blir rädd för just henne.
Jag förstår verkligen inte hur en sådan liten människa får plats med så mycket konstiga åsikter i kroppen?

Mycket skumt.

500 besökare?!

Inte unika, men ändock! Jag är imponerad. Tack! :)

30 mars 2010

Finn fem fel


Tittar på Biggest loser och äter choklad.

29 mars 2010

Testar Blogaway!

För er som kanske hann läsa så postade jag några inlägg med mobilen.. en massa meningslösa Test, Test.

...men nu funkar det, blogga via en app istället!

Sweet..

Vilka är vi?

Just det ja, jag tror inte det är så många som inte känner mig/oss som läser den här bloggen, men om du mot förmodan är en av dem (TACK, det är SKITkul om du är en av dem!! :) ) så är det jag som är längst till vänster på bilden här ovan, frugan Fia i mitten och prinsen Mille till höger.

Behöver jag tillägga att han behöver klippa sig?

Vardagsbloggare

Jag är en vardagsbloggare.

Ja, jag bloggar mest på vardagar alltså, men det kan ju bero på att jag har tillgång till nätet mest på vardagarna när jag sitter framför en dator oavbrutet ca 6-7 timmar åt gången, med avbrott för lunch och möten. Sen brukar inläggen skrivas mest på lunchrasten eller kanske hemma på kvällen när frun är och tränar, prinsen sover och jag har min egentid.

De få gånger jag skriver på helgen är när prinsen är utlånad eller om frun leker med honom. Det blir nog gärna så när man har barn, att man inte hinner göra saker för sig själv utan fokus ligger på honom.

..och så ska det självklart vara! :)

Ja, så nu vet ni att ni inte behöver kolla efter inlägg på helgen. Inte så ofta i alla fall, fast det finns ju såklart undantag som bekräftar regeln.

26 mars 2010

Min syster Miranda...

...jobbar som kock på en lustjakt/lyxkryssare som har sin hemmahamn på Malta.
I ett halvår har hon nu varit där och lagat mat till personalen, under tiden som båten legat på underhåll inför kommande säsong.

Hon har verkligen haft sitt drömjobb där med allt vad det har inneburit. Hon har till exempel kommit till insikt med att hon inte vill bo i Sverige under vinterhalvåret, vilket kommer att innebära att vi inte kommer att täffas på den delen av året. Trist trist för oss, men spännande för henne som har möjlighet att göra saker i livet som hon kanske inte hade räknat med för bara ett halvår sen.

Det var meningen att hon bara skulle stannat där nere till mitten av april för att sen komma hem och återgå till sitt jobb som prisbelönad kokerska på dagiset Fyren hemma i Bua.
Nu blir det inte så, för hon har fått erbjudande om att stanna kvar på båten och fortsätta laga mat, nu inte bara till personalen utan även till rika betalande gäster som kommer att hyra båten i sommar.
De kommer att resa runt i Medelhavet och bara njuta av livet och helt underbar mat.

Jag är otroligt stolt över Miranda och tror hon kommer få det helt underbart där nere, även om jag ännu mer skulle önska att vi träffades oftare. Kanske kanske har vi turen att få komma ned och träffas Där istället och njuta lite av sollyxen istället..
Man kan ju alltid hoppas!

Puss och kram Mirre Morre i lingonskogen.. lev livet nu!

Här hittar ni Mirandas blogg. Hon skriver om allt ifrån mat (eftersom hon är en fantastiskt kock) till shopping (eftersom hon älskar kläder och prylar) till den ovanliga vardagen hon lever.

Jakob Hellman

En något svajig comeback, eller..

25 mars 2010

Vi är aldrig sjuka!

Förutom hela den här vintern/våren då...

Fia sjukskriven för nacken då. Inga kotfrakturer tack och lov. De tog ca 20 röntgenbilder igår, men de visade inget som tur var. Det de inte visar är ju om det är muskler eller nerver som skadats. ..eller whiplash som sagt.
Så det återstår att se hur det kommer att gå. Idag har hon dock varit rätt ok och kunnat vrida huvudet bra till och med. Hon själv tror på muskelsträckning.

Jag skulle ju jobbat som vanligt idag och Mille gått på dagis, men vi sov inte många timmar någon av oss i natt. Mille hostade och nös om vartannat och snoret hängde ända ned till knäna... typ.
Så det var bara för mig att ta VAB eftersom ju Fia inte kan både vara sjukskriven själv OCH vabba.
Funka itte, som Mille säger.

Samma imorgon. Inget dagis, inget jobb.

Å vad det är roligt att vara sjuka! Nu har vi varit det tillräcklig för resten av året. Ok!?

24 mars 2010

Livet kan förändras snabbt

Eftermiddagen spenderades på akuten i Fias frånvaro och sedan sällskap, efter att hon hade röntgat nacke och kotor.
Framtiden kan ju faktiskt förändras väldigt snabbt när man blir så här hastigt påmind om hur sköra våra kroppar är. Den här gången gick det bra, inga kotfrakturer tack och lov, men ändock en skada som vi inte vet hur den kommer att fortlöpa framöver. Kanske en whiplash som sagt, men förhoppningsvis bara en sträckning som läker snabbt.

Jag trodde nog inte att det var så allvarligt först, inte förrän hon ringde från akuten där hon låg med nackkrage och inte fick röra sig.
Hon har råkat ut för skador tidigare, men nu vill jag inte att hon är med om fler. Hoppas jag/hon slipper det.

Som sagt, framtiden kan förändras snabbt.


Brallor

Jag köpte ett par nya brallor på Zizzi som igår hade lite reakväll.
Goda vännen Pia jobbar där och hon hade varit så snäll och lagt undan ett par till mig som jag skulle ha. Jag var där och provade dem i veckan, var lite tveksam, men tänkte ändå köpa dem. Så igår när jag var där kollade jag runt, provade tre par till och bestämde mig för ett helt annat par än de undanhängda.

Jag i ett nötskal. Jag kan ALDRIG bestämma mig.

...men de som jag bestämde mig för var ok och jag gick därifrån ganska nöjd. Tills jag skulle ha på mig dem imorse. Då var de för stora. För STORA!? Det händer inte MIG.
På mig ska kläder vara för små för så brukar det vara, men inte det här paret, fast det kan ju bero på att jag tog en storlek större än jag brukar ha eftersom min inte fanns.

Så självklart kan jag inte behålla dem. Förlåt Pia att jag velar så..

Ok, då var vi tillbaka på ruta byxlös igen då.

Glad unge och nackspärr

(Jag vet knappt om jag vågar skriva det här, för då kanske det ändras..)
Vi har ett väldigt glatt och nöjt barn att lämna på dagis varje dag numera! Det är verkligen en fröjd att se hur bra han trivs och varje morgon så hinner han knappt ta sin båtdekal (en liten grej de sätter upp på en tavla varje dag för att visa att de är där, den tas ned varje eftermiddag och sätts upp på en annan tavla i entrén) innan han ska springa in i lekrummet.
Jag påminner honom och han sätter upp den, sen ned på golvet och jag får tigga till mig en puss&kram&hejdå, sen är det swisch iväg.

Härligt!

Däremot har jag en fru som inte är lika glad och pigg, inte inatt i alla fall. Fast på natten ska man väl kanske inte vara så pigg i och för sig.
Nåja, hon kom hem tidigare igår från träningen och sa att hon hade sträckt sig och fått nackspärr. Inatt vaknade hon av det gjorde så ont att hon inte kunde röra sig.
Sjukvårdsupplysningen fick sig ett samtal vid två-tiden, befarad wiplash, bokad tid på Vårdcentralen kl 10 och frun parkerade sig i gästsängen för hon kunde inte sova. Tack och lov för SVTPlay med Mästarnas Mästare och True Blood.
På morgonkvisten kom hon tillbaka och sov faktiskt en liten stund. Får se hur resten av dagen förlöper.

Stackarn..

22 mars 2010

Att fota

Jag kommer ihåg när internet var ganska ungt, ja det är väl en si sådär 15 år sen. Runt -96 som köpte vi dator, dyr som f*n, men oj vad roligt det var!

På den tiden var det vanligt att man gjorde en egen hemsida som man fyllde av nonsens och inget vettigt alls, så även jag, men det var lite mer ovanligt med digitalkamera (fanns de över huvud taget?) vilket innebar att om man ville visa upp sig för världen så var det hederliga gamla bilder som scannades in och sen publicerades på sin hemsida. ...eller kanske skickades vidare i ett mail.
Inte som på gamla goda tiden då man skrev brev och skickade med några kort (det var väl ingen som sa bilder om foton då?) alltså.

Idag är världen helt annorlunda, idag har alla en digitalkamera eller en mobil som går att fota med och det tas bilder på allt, verkligen ALLT. Sen redigerar man dem så bra det går för att inte visa upp finnen i pannan eller de kaffegula tänderna.
Vi ljuger och luras lite och sen går vi ut i den Riktiga Världen och visar upp oss som vi ser ut på riktigt...

En rolig sak var att då, på den gamla unga internettiden och när det var nytt även med digitalkameror, då skulle man inte visa upp att man fotade sig själv för att sen skicka vidare en bild. Man försökte se så oberörd ut som möjligt, som att det var någon annan som fotade. Armen fick inte synas i bilden så att det syntes att det var man själv som höll i kameran.

Idag håller alla sina kameramobiler eller andra kameror framför sig och fotar i spegeln, precis som det inte spelar någon som helst roll i världen att man fotar sig själv. Allt syns på bilden, självklart även kameran alltså. För alla vet ju ändå att alla andra gör precis samma sak.
Idag är det ingen idé att gömma sig, för syftet är ju trots allt att visa upp sig...

Hur bra blogg som helst!

Jag älskar Oswalds popcorn och i synnerlighet såna här smarta pch roliga inlägg! :)

Alex Gardner

Hittade en riktigt bra ny sångare, ung som tusan - men vilken röst! Alex Gardner.

"I'm Not Mad"
...och en bra liveversion av "There goes my heart"

20 mars 2010

Tålamod

Prinsens ord för dagen är "Tålamod".
Han är bra på att säga ordet, inte lika bra på innebörden dock.
Men det kommer hoppas jag .

Fotboll på Arenan!

Första matchen för i år som vi är med och tittar på.
Mille är bästa fanset och klappar duktigt när det blir mål. Två hittills!

19 mars 2010

..och på tal om hemska saker

Jag läser ju en massa bloggar och den här veckan har det nog varit rekord i tragiska händelser. Jag har läst om så mycket hemska saker som händer för folk och det verkar inte ta slut.
Det är cancer, våldtäkter, missfall, mammor som dör ifrån sina små barn, små barn som dör ifrån sina föräldrar...

Det enda jag kan säga är att jag är så otroligt tacksam för att jag har det så bra som jag har det!

Hjärnskakning och utslagna tänder

...fast så illa blev det som tur var inte.
Prinsen gjorde en rejäl vurpa över soffryggen och rakt ned i golvet med ansiktet före igår kväll.

Gissa om jag blev skiträdd och höll på att avlida av chocken..

Blodet välde ut ur munnen på honom och han höll sig om hvudet mitt i allt gallskrikande. Jag fick panik och hann som sagt tänka både hjärnskakning och utslagna tänder. Jag försökte trösta och vara så lugn som möjligt hela tiden och samtidigt trycka in fingrar i hans mun för att känna om tänderna var lösa.
Igen reaktion som tur var, men jag upptäckte till slut att tungan hade fått sig ett rejält vampyrbett och det var Det som blödde så.

Efter ca fem-tio minuter, helt omöjligt att avgöra tidsaspekter när man är orolig, hade han lugnat ned sig och verkade helt ok. Huvudet gjorde inte ont och det slutade blöda från tungan.

Tänk vad läskigt det är med såna här saker, som i vårt fall slutade lyckligt , men man hinner tänka hemska saker både en och två gånger.

18 mars 2010

Irriterad

Som sagt, nu är jag bara irriterad.

Skulle kolla True Blood på SVTPlay och trodde självklart att avsnitten låg kvar längre än en vecka. Jag har missat alla avsnitt den här säsongen, men som sagt, trodde jag hade tid på mig att kolla ikapp.

...och nu har de tagit Bort första avsnittet!!

Så nu måste jag bryta lagen bara för det.

17 mars 2010

Symöte

Förra inlägget blev nåt helt annat än avsett och därför blir det ett till på samma tema, fast lite annorlunda.
Angående det här med vänner och kompisar då.

Min mamma har två vänner som hon träffar en gång i månaden på ett så kallat symöte. De äter mat, snackar skit, dricker och skrapar trisslotter - men de kallar det för symöte. Jag tror inte de har sytt ett stygn sen jag gick på lågstadiet, eller virkat en duk som det var i min mammas fall.
De träffas helt enkelt för att skvallra och ha roligt.

Flera av mina tjejvänner har sina små tjejgäng som träffas, dock inte under epitetet symöte - utan tjejfest/-träff, och gör samma sak; äter mat, dricker och snackar en massa tjejsnack.

Det där gör aldrig jag. Har aldrig gjort och kommer troligtvis heller aldrig att göra.
Det blir lite skumt nämligen.

Ett tjejgäng som träffas gör säkert ofta det med avsikten att snacka skit/beröm om sina kära sambos som troligtvis oftast är män/karlar.

Men hur ska vi göra då? Jag är trots allt gift med Fia, en annan kvinna. Vi har många gemensamma vänner och många av dem är också tjejer och par. Det blir lite konstigt om jag går på en tjejfest med några av våra gemensamma vänner och snackar tjejsnack med dem om Fia och allt annat man pratar om på såna tillställningar.
Ska Fia sen gå på sin fest med den andra respektive tjejen i paret och göra samma sak?
Eller ska alla tjejer gå på samma fest, sitta i olika hörn och ha sina små tjejsnack. Sen hoppar alla ett steg runt bordet och så får man nån respektive som man nyss hört lite skvaller om?

Hmm.. mycket skumt och mycket kluven.

Undra vad jag vill med det här inlägget egentligen? Är det bara så att jag är sotis på att inte ha ett tjejgäng att sitta och skvallra och dricka rötjut med?

Eller...

Kompisar och vänner

Jag har aldrig tillhört den där kategorin av tjejer som haft många kompisar. Jag vill hellre säga att jag har få och goda vänner istället, men än mer tillhör jag den kategorin som har sin fru/make/sambo som bästa vän. I mitt fall alltså Fia.

De vänner jag har idag, har jag antingen fått/skaffat/förärats genom skola, jobb eller genom Fia. ...och ett par från mammaledigheten också.

Mina gamla skolvänner har hängt kvar även om jag är värdelös på att höra av mig (tack och lov för internet, mail och sms) och samma gäller nog för de gamla jobbarkompisarna. Det är tack vare att DE håller kvar kontakten och bokar luncher eller fika som vi fortfarande träffas, för JAG är verkligen sämst i världen på att hålla kontakt.

Med andra ord så jag är er stort tack skyldiga och ni är bäst i världen! Ni vet vilka ni är!

Förlåt men..

..jag bara Måste visa de här bilderna (förlåt - den som äger bilen..).
Jag möttes av den här synen när jag var på väg till min bil efter jobbet. Den stod INTE där imorse, så det måste vara nån som ställt sig där under dagen.
Jag trodde JAG kunde vara korkad.. men ja, ibland finns det de som är värre. Tack och lov.

Behöver jag påpeka att framhjulet INTE nuddar marken?

16 mars 2010

Ju konstigare desto bättre..

Jag är en av dem som många bara skakar på huvudet åt när jag säger vilka låtar som är mina favoriter i ESC. Jag gillar nämligen de bidrag som är lite mer konstiga än andra och helst ska det vara på originalspråk så jag inte förstår ett ord av det de sjunger.

Jag skulle kunna sitta och leta bidrag på Youtube i timmar och lägga upp här, men jag undrar om nån mer än jag kommer titta/läsa/lyssna på dem. :)

Men jag älskar ju de där konstiga..
Som den här - helt fantastisk. Helst när hon sjunger om Afrika Paprika.


Severina - Moja Stikla

Sen finns det ju de bidrag som bara är bra, som det här..

Mihai Traistariu - Tornero

eller..

Tina Karol - show me your love

och...

Ruslana - Wild dances

..ok, nu ska jag sluta - för den här gången.
Måste ju käka lite lunch också.

Mer ESC

Jag fullkomligt älskade den här.. (fråga mig inte varför..)Cleopatra - Olou Tou Kosmou I Elpida

Helt fantastiskt bra..Marija Serifovic - Molitva
Eurovision 2007

15 mars 2010

Försäkringskassan...

...är ett kapitel för sig, det vet alla som har barn! Oftast så kan de inte hjälpa en och ännu oftare är man mer irriterad när man lagt på än innan samtalet ägt rum.

För vår del har irritationen mest handlat om vårt bank-ID som gör att vi kan logga in och begära VAB på deras hemsida. Ända sen vi bytte dator har vårt bank-ID strulat och betett sig som det har ett eget liv (vilket det säkert har också) både för vår bank och för Försäkringskassan.

Vårt bank-login löste sig tack vare en kollega, men FSK har inte löst sig vilket nu innebär att vi kan logga in på deras sida, men vi kan inte signera våra begäran om VAB = helt meningslöst att använda FSK internettjänst!

Så idag var det samtal till FSK som gällde och innan man knappat rätt bland alla val man kan göra så man till slut får prata med en riktig person, hinner man bli både gammal och gråhårig (fast nu har de ring-upp-tjänst så man slipper sitta i telefonkö och istället ringer upp mig *super!*).

Prata, prata, prata, ärende, ärende, ärende.
- Jag måste kolla vilka blanketter jag HAR fått och återkomma? Ok, vi hörs senare då.

Kolla, kolla, kolla. ...och sen samma vända igen.
Knappa, knappa, knappa, vänta, vänta, vänta. (tack för ctrl+c ctrl+v)

- Ok, då skickar ni alla blanketter?
Tack då.

Hm, nåt är fel här. De Hjälpte mig och de ska Lösa mitt problem?

Jag måste ha ringt till fel ställe.

13 mars 2010

Komponent!

Just det ja, Fia köpte komponentkabel och numera har vi surroundljud! Tjoho!
Hon är teknisk och händig hon.. ;)

Det här var ju obra...

..för att citera Maggan! ;)

Ingen Salem i Oslo, men till frugans stora glädje blev det en Anna istället. Nåja, jag har sagt hela veckan att hon vinner, men hoppet är ju det sista som lämnar människan och alltså även mig. Jag hävdar fortfarande att Salem skulle klarat sig toppen där...

Om Anna bara tar bort det som förstör låten; hennes falsett "woohoo" nånstans där i halvslutet så kan det säkert gå bra för henne också.

Nu börjar äntligen min favoritdel av hela den här tävlingen - den internationella pyttipannan av underliga, skumma, fantastiska bidrag som kan verka helt omusikaliska, men som någonstans där inunder är helt unika! Jag Älskar ESC!

(För övrigt anser jag att Kartago borde förstöras. ..och alla som INTE röstade på Salem också!)

12 mars 2010

Prinsen och Salem

Igår när jag hade hämtat Prinsen på dagis vi satt i bilen och lyssnade på Salem Al Fakir. Det är inte bara jag som gillar den låten, för Mille var helt uppslukad av den.

Samma sak hände idag när jag lämnade på dagis. Vi har ju inte så långt dit, så vi hinner knappt spela en hel låt innan vi är framme och måste gå ur bilen. ...men inte idag. Vi satt kvar och låten gick ungefär fram till höjningen i låten när jag sa "Nähä, nu måste vi gå" och stängde av bilen och därmed också låten.

Prinsens satt drömmande och tittade ut genom fönstret, men när jag stängde av drog han ihop ögonbrynen i ett irriterat uttryck och sa "Näää!"

Så det är inte bara jag som är kär i den låten. Hoppas att fler fattar hur BRA den är imorgon och förstår vilken internationellt gångbar låt det är!

Slösat pengar!

Ok, igår var vi på klädparty för Gangstar. De har en del snyggt för coola kids, men vi gick faktiskt hem tomhänta och utan kläder. Ja, vi hade ju våra egna som vi kom dit i såklart. (Gu´ vad rolig jag är. Hm)
..men det var trevligt att träffa folk i alla fall.

En anledning till att vi inte köpte några kläder är att vi innan på dagen hade lagt ut en hel hög med dollar på en ny TV!
Fia hade fått nog av den gamla Skanticen som nu är förpassad till gäst-/datarummet och nu vet vi inte vad vi ska göra med den. Sätta upp den på väggen kanske och ha till spel-TV? Andra förslag?

Vi hade lite huvudbry med att veta hur vi ska koppla boxer och DVD till den nya tv:n, så än så länge kör vi gamla hederliga scart. Vi har lite för kassa apparater (haha!) med för få in-/utgångar helt enkelt.
Så det negativa med att köpa nytt är att man upptäcker ännu mer som behöver förnyas.

Meeeen... vi börjar med en komponentkabel och ser hur långt vi kommer med den. (Fast det beror ju på längden på kabeln så klart. Ok, *suck* jag SKA sluta..)

Wohoo... ny TV!

11 mars 2010

Besök på BVC

Jag och Prinsen var på BVC igår för mät- och vägning. En extra 2-årskontroll som uppskattades mycket, i alla fall av mig.

Kan erkänna att jag blev riktigt förvånad också, för sen förra kontrollen som var i november nån gång, så hade han gått upp ca 2 kg, inte så förvånande kanske, men han hade blivit hela SJU cm längre!? Från 83 cm till 90 cm på dryga fyra månader.
Inte konstigt att byxorna har blivit korta! :-)

Vår nya BVC-sköterska (vår gamla har blivit chef för hela bygget så hon hann inte med oss längre) blev nog ganska imponerad av Prinsen när han tog ett stort pussel med ca åtta olika bilar och pekade på varenda en och sa vilkan bil det var. "Brandbil, polisbil, lastbil..."
Sen sjöng han lite för henne, berättade om alla djuren och lite annat smått och gott.

Jag såg när hon gjorde sina anteckningar i systemet att hon skrev "God språkutveckling" och det måste vi väl hålla med om att han har.

Språkpolis!

Jepp, jag är språkpolis av stora mått, men jag är den första att erkänna att jag skriver mycket fel och ofta.
Därmed inte sagt att jag får klaga på andra som skriver fel. ;-)

Något jag är allergisk emot är t ex särskrivningar, ni vet när man skriver sär skrivning istället för särskrivning.

Sen fattar jag inte hur svårt det kan vara att skilja på mera och flera eller dem och de?

Jag stör mig även (otroligt) mycket på avaktivera, osocial, oeffektiv och andra ord där man sätter ett O framför ordet istället för det som det egentligen heter.
Det heter INaktivera, Asocial och INeffektiv. Inget annat.

Sen finns ju exempel som gamlare och dåligare. Jag behöver inte ens skriva det korrekta här va?

Så, nu är det fritt fram för er att leta fel i mina texter, ni kommer säkert hitta flera...

Variant

Hittade en variant på Vit kladdkaka, som jag har tjatat så mycket om och nu faktiskt både testat, smakat och fått beröm för.

Fast jag måste nästan säga att "mitt" recept låter godare. ;-)

Så, nu ska jag sluta älta den här jäkla kakan.

Tror jag.

10 mars 2010

Räven i den kolsvarta natten...

Prinsen har en ny favoritgonattsaga: Räven i den kolsvarta natten.

Det är en spännande mörk saga om en liten kanin som blir jagad av just en "räv i den kolsvarta natten". Mille lyssnar noga varje kväll och gillar mest Ankan som kommer och knackar på.
När det sen knackar på en "väv" så skrattar han, men blir samtidigt lite skrämd.

Språket är fantastiskt och den rimmar på ett sätt som är väldigt melodiöst när man läser högt. Sen att sagan slutar på ett sätt man inte riktigt kan gissa är ett plus...Jag tycker det är viktigt att man inte skrämmer upp med "läskiga saker" som mörkrädsla i detta fallet, utan att man kan göra det till en positiv sak istället. Det tycker jag de lyckas med i den här boken.

Så har ni brist på bra gonattsagor kan jag verkligen rekommendera den här. Jag lovar att barnen kommer att gilla den och även du själv..


..och så var det det där med hälsan nu igen!

Ja inte min egen, för den är som den brukar, helt ok.
Däremot har kära hustrun dragit på sig en bihåleinflammation och nåt annat som gör att hon har ont i lungorna, men inte lunginflammation för hon hostar inte.
Igår tog hon tag i problemet och träffade sin vårdcentralsnemisis som gav henne lite medicin. Så nu ska hon förhoppningsvis bli frisk!

Sen skulle jag gå på lunch idag med en vän, men inatt fick hon magsjuka. Å dé va lá rolit!

...eller inte.

9 mars 2010

När Prinsen var liten..

Igår satt jag och läste igenom mina gamla dagböcker från Prinsens första månader. Jag letade efter en speciell händelse och skummade mest igenom texterna och det slog mig då vilken bubbla man lever i när man är mammaledig.

Saker som sömn, mat och vila är prio ett i alla lägen och prinsen kom först jämt, alltid, överallt. Han krävde (kräver) total uppmärksamhet och jag/vi gick med på det utan några protester. Det är inte förrän efteråt och när det gått en tid som man får lite distans och förstår vad som egentligen hände.

DU som människa försvinner och ditt barn blir viktigare än du själv. ...och man är helt ok med det.
För vad är viktigare än sitt barn...?

Var är mina lurar?

För några månader sen köpte jag ett par hörlurar som är skitdåliga. De är burkiga i ljudet och man hör skrapljud när sladden drar emot kläderna.

Jag älskar dem!

De har en sladdvinda som man trycker på en knapp och så viras sladden in i den längd man vill ha. Aldrig trassliga sladdar!

Nu är de borta!? Jag känner mig handikappad utam dem.

8 mars 2010

Silvermannen

Jag kunde inte låta bli, jag gjorde ett spontanköp på lunchen:
(Läs om filmen/serien)

Kollade lite på introt (höj ljudet):


Älskar Vanna Rosenberg och hur roligt som helst att Gert Fylking är med och spelar en helt skruvad roll!

Nu vill jag ha Rapport till himlen också!

6 mars 2010

Tippade inte rätt...

...på en enda idag kändes det som.
Vad hände med Pauline, Neo och Alcazar egentligen? Var Jessica och Pernilla verkligen det bästa vi kunde skicka till finalen? (Ok, jag VET att man inte få klaga om man inte röstat, men va f-n!?)

Fast det är klart, desto större chans att Ola, manspojken eller kanske Andreas Skinnpajen Johnson blir vårt bidrag i Oslo 25-29 maj.

Snälla, kan vi inte skicka Peter eller Salem istället...!

SNÄLLA!

Solig lördag!

Myslördag med Millemorgonbus, långfrulle, husvagnslunch och snart den där omtjötade (av mig själv) vita kladdkakan. Nu får jag äntligen se om den är något att ha eller om jag har trissat upp mina egna förväntningar.

Vi är i Ulricehamn och trängs i svärföräldrarnas husvagn, alltid lika trevligt, tycker vi i alla fall och förhoppningsvis tycker de detsamma. Prinsen njuter trots begränsat utrymme och han kommer nog minsann att bli en liten camper när han blir större.
Åka ned till Varberg på somrarna och röja som alla andra boråsungar och snylta på husvagnen i Apelviken. Prinsen som tonåring, jag är övertygad.

5 mars 2010

Fredagsrys...

..i min ensamhet.
Prinsen sover, frun är i Falköping och tittar på fotboll och jag sitter här med ett glas rosé och en rulle Ballerina kladdkaka.

Vilken härlig och speciell fredag.

4 mars 2010

Prinsen ja..

Just det, han har varit pigg hela dagen och inga tecken på att ens ha ont, trots lite svullnad och blåmärke.
Han är ingen klenfis han...

Av sjuksköterskans (hon som Väckte honom!) medicinlista för två dagar på åtta alvedon- och tre iprentillfällen har han fått två alvedon och en ipren.

Så nu står jag här med barnmedicin upp till armbågarna. Säg till om ni behöver - jag tänker starta ett nytt apotek.

Jag har en fru...

...som man skulle kunna tro går på dagis.

?

Ja, hon har alltså varit sjuk tre gånger redan det här året och det är bara dryga två månader långt än.
Förkylning avlöstes av magsjuka, som nu har blivit förkylning igen, om möjligt ännu värre än första gången.
Bihålorna är tydligen inblandade den här gången.

Hon sövde Mille runt kvartihalvsju, jag åkte ned till affären en snabbis och när jag var tillbaka då låg hon i sängen och sov. Typ kvart över sju.

Jahopp. Jag bakar väl en kaka då.

3 mars 2010

Prinsen opererar!

Ok, idag var det dags - Mille skulle operera sitt vattenbråck och det föll på min lott att åka med honom till SÄS. Fia har ju varit hemma en vecka med honom redan, för hosta/snuva, så jag fick ta tag i modet och inte låta Mina känslor ta överhand. Då hade jag nog inte fixat det utan lugnande (jag också).

07.20 imorse stod vi således inne på dagkirurgen och inväntade besked, skulle han få opereras eller inte eftersom han hade varit sjuk?
En lite äldre herre, som visade sig vara narkosläkaren, fick efter lite protester lyssna på Milles lungor och när han var klar gav han tummen upp. Helt ok att operera alltså.

En slurk lugnande slank ned och tillsammans med bilen BRUM gled Mille in i Snurriga Landet. Han blev verkligen seg och smålurig. Han petade och drog lite i mitt hår, grejade och spanade runt.
Efter ett tag var han såpass lullig att det var dags att ta in honom på operation (jag bar in honom och fy sjutton vad Tung han var!).
De lyckades inte sätta nål på honom (sorry Mille, men du verkar ha ärvt mina gömda ådror - Också!) så det fick bli inandningsnarkos istället. Innan de sövde honom och när han låg på operationsbordet så låg han och kikade på alla apparater runtom och plötsligt lade han huvudet på sned och frågade en av sköterskorna "Göö' du?" ...och han verkade verkligen nyfiken på svaret. :)
Det oroliga och rädda var borta och kvar var bara nyfikenheten.

Operationen tog lite längre än de hade förvarnat om, jag hann att bli orolig så klart trots att de försäkrade innan att jag inte behövde bli det, och efter ca 1, 5 timma fick jag komma in till honom på uppvaket. Han stensov i ungefär 1,5 timma innan en sköterska kom och väckte honom.
Fem minuter tidigare hade kirurgen precis varit och sagt att det är såå bra att han sover länge så han verkligen får sova ruset av sig och att han slipper snedtända när han vaknar.
Så vad hände när hon väckte honom? Jepp, självklart så blir han helt galen. Arg, ledsen, frustrerad och irriterad. Snurrar, vänder och vrider sig och håller på att trilla ur sängen.

Vad skulle hon väcka honom för? Nej det kan man ju fråga sig.. och det gjorde även kirurgen och andra sköterskor när det fick veta.

Nåja, han lugnade ned sig efter ett tag och fick t o m i sig lite välling - till slut. Sen var det alltså bara kisseriet som skulle funka igen, vilket det aldrig gjorde. Vi hann kolla på BRUM och Karlsson på taket och på SuperZebran och till slut tyckte de att vi skulle upp, ut och gå lite; "så kanske det händer nåt!"

Det gjorde det såklart inte, men Mille fick i alla fall i sig en korv med bröd.

Vi gick tillbaka och efter en liten lekstund sa de att vi kunde åka hem och vänta istället. Det brukar komma igång när man kommer hem och kan slappna av lite mer.
Så vi åkte! Väl hemma och med en McDonald´s i magen blev det bingo! Ring, ring till SÄS, här finns en kisseblöja full.
Gött!

Mormor E kom förbi och hälsade på sjuklingen. "Han ska få fika, en EGEN semla!"
Man kan nog kalla dagens matintag för lyx, men det är väl ok när man har opererat sig. :)

Nu har prinsen kojat och båda mammorna är nog ganska trötta efter en lång dag; den ena efter att ha fått jobba som vanligt och bara vänta på besked via telefon och den andra efter att ha haft en känslofylld upplevelse som ju faktiskt gick bra. Tack och lov!

Lite bilder som grädde på semlan:
2 mars 2010

Olika viktiga saker..

För en stund sen såg jag på ett nytt program på femman, Dating in the dark eller nåt sånt där hette det.
Jag har egentligen bara en kommentar om programmet och det är:
- Är kvinnor/tjejer verkligen så ytliga?!

..fast jag kan ju inte låta bli att även tillägga att det är pinsamt att utseende tydligen är viktigare när det gäller att välja "partner", än den där magkänslan av samhörighet man kanske först kände.
Skamligt.

På tal om något helt annat, men samtidigt en ofantligt mycket viktigare sak än ovan - imorgon opereras Mille. Kl halv åtta ska vi vara på SÄS.
Behöver jag tillägga att jag är nervös?

1 mars 2010

Mello

...som alla envisas med att kalla det. Fjomp.

Jag känner knappt att det är värt att kolla på finalen, det finns liksom ingen låt som är SÅ BRA. Sådär så man bara vill sätta på repeat och lyssna 132 gånger på raken utan att tröttna. (Jepp, det finns låtar som jag lyssnat så många gånger på raken på, eller ja... jag räknade kanske inte, men många var det. Bl a en låt med Cecilia Vennersten och nej det var inte Det Vackraste.

Peter Jöback var väl bra, men vi sa att det inte var den där rysningen som Sarah gav förra året. Vilken röst (och bröst) människan har!? Den här versionen är fantastisk......men som sagt, Peter är bra och troligtvis det bästa vi kan skicka, MEN hade vi skickat Sarah förra året hade vi inte ens varit i Norge i år, utan i Sverige och då hade jag minsann haft biljetter.
Så det är ert fel, ni som röstade på Malena förra året, att jag inte får se ESC live i år!

Helgen försvann förbi...

..ganska fort som vanligt och den här gången hann vi med att få besök av mormor Oja och morfar Lars, skypa med syster yster på Malta, 1-års kalas hos Teus (bilder kommer), fastna i uppförsbacke med bilen, nästanmissa middag hos mormor Vojne och morfar Anders (jepp, det är bara mormorarna som fått konstiga smeknamn), minisimning med massa dyk och tvätta bilen!
Hann ni med?

Nä, knappt vi heller, men trevligt var det!

Smidigt!

På väg ut till Dalsjöfors igår körde vi efter den här.