31 oktober 2011

De har mysdag!

...när jag sitter på jobbet och sliter!



30 oktober 2011

Tid till eftertanke..

Vi har haft en riktigt skön helg med mycket vila, lugn&ro och lek med prinsen. Fia har verkligen gett honom max uppmärksamhet och han har praktiskt taget inte varit utanför dörren på två dagar på grund av det. Han har ju haft så roligt och skönt här inne..

Idag var mormorfar E&A här på middag och grön kladdkaka, som ni såg, och det blev självklart prat om vår gemensamma släkting som gått bort.
Det har gett tankar hos oss alla så klart, de där viktiga tankarna om vad som skulle hända om det drabbade en själv.
För egen del har jag blivit påmind om det där Vita Arkivet som de har på Fonus och som man kan fylla i för att efterlevande ska veta hur man vill ha det om man avlider. Trist och tragiskt att tänka på kanske, men väldigt värdefullt för den som är kvar.
Även om din partner vet det mesta, kanske h*n inte vet allt. Värt att ta en titt på och krävs inte mer än lite tid att fylla i.

Grön kladdkaka

Jepp, det är klart det finns det!

Läskiga söndag!

Idag har vi haft både Liemannen och Batman i huset.
Till söndagsfika beställde och bakade prinsen vit kladdkaka, som råkade bli grön. Scary scary!

29 oktober 2011

Dem man älskar..

Igår kväll var jag och hustrun med prinsen på badhuset. Jag hade verkligen längtat hela dagen efter att åka dit och bara mysa tillsammans. Det var längesen vi var och badade tillsammans och väl därinne märktes det att Mille hade saknat det.
Han hoppade, simmade och åkte rutchkanan. Han verkligen njöt av att vara där... fast bubbelpoolen var för varm! (Där kunde jag stannat en timma, minst!)

Efteråt, i omklädningsrummet efter att vi tagit bilden på förra inlägget, hörde Fia att hennes telefon ringde. Hon svarade och jag märkte hur chockade hon lät av det hon fick höra.
En nära släkting hade hastigt gått bort och man visste inte hur det hade gått till, troligtvis ett sjukdomstillstånd som orsakat dödsfallet.

Vi var båda två helt chockade av beskedet och visste inte riktigt hur vi skulle hantera det.

Jag är en person som tänker mycket när jag får höra om tragiska händelser. Jag ältar, tänker och ältar igen. Jag undrar hur den personen som är kvar kommer att hantera allt. Om den personen vet hur man betalar räkningar, om h*n kan det där med försäkringar eller hur man sköter om pannan hemma i huset?
Jag tänker på allt det praktiska och om den personen kan allt sånt, för om inte, hur lär man sig sånt när man kanske t o m levt mer än halva livet?

Om man är på väg in i livets "fas tre", där fas ett är barndomen, fas två är vuxen med allt vad det innebär, så är fas tre livet som kommer som pensionär, den tiden när man ska börja varva ned. Leva lugnt med allt som man inte haft tid till innan, njuta och göra allt man VILL, inte det man Måste..
Om man just då, Innan den fasen precis ska inledas, förlorar den man älskar och som man planerade att dela fas tre med, hur kan man då gå vidare? Hur klarar man det?

Jag vill inte veta, jag vill aldrig behöva oroa mig över att uppleva det. Aldrig.

Alla mina tankar till de drabbade, försök hitta styrkan i varandras sällskap och kärlek. Jag skickar all min energi och styrka till er..

28 oktober 2011

Nybadade

Köpt halvårskort på Stadsparksbadet och premiärbadat ikväll.
Härligt!!

Långt ned i träsket!

Jag har fastnat i träsket - Wordfeudträsket!
Jag har är inte så bright men jag har lärt mig tricket att välja Randombanor och sikta in mig på TW och helst när de ligger tre på raken.

Jag fick in en sån igår - på min gamla kollega, som gav 246 poäng! På ett ord. Jag blev helt chockad och var tvungen att fråga henne hur många poäng det blev, för jag glömde bort det i hanteringen.
Fick till svar på fejjan av andra vänner som också lyckats med bedriften att få flera hundra poäng på ett ord.

Jag sa igår att jag ska ge upp den här aktiviteten nu, för jag har nog avverkat min tur. Fast idag har jag ändrat mig, jag kan nog få till en fullträff igen, eller vad tror ni!?

Kom an bara, utmana mig. Majjamej, det är jag det!

24 oktober 2011

Sjuuuk


...sitter i sängen och orkar inte göra nött..

Gillar inte att vara förkyld.

23 oktober 2011

Speedy Gonzalez

Fasen vad smidigt det är.
Borde verkligen investera i ett...

Söndagsfika

..i barndomshemmet. Blåbärspaj med vaniljsås är inte fy skam!

22 oktober 2011

Ring, ring..

Prinsen i ivrigt samtal med Alvin, planerande kvällens aktiviteter!

21 oktober 2011

Jepp, du gissade rätt!

Tacomys!

Hårda fredag..

En tröttling och en sjuklingarna är värda..

20 oktober 2011

Knock on wood

Nu ska det eldas minsann, bara jag får hjälp med att starta först..

Käkledsinflammation?

Jag har fortfarande ont i käken idag, även om det är lite bättre, och jag har googlat runt lite och hittat liknande symptom på det som kallas käkledsinflammation.

Hos tandläkaren förra veckan fick jag ju ligga länge med öppen mun och jag kände där och då att jag fick rejält ont av det. Sen har jag två gånger den gångna veckan vaknat av att jag har legat med öppen mun. Jag har dessutom en historia bakom min med tandgnissling, men det vet jag inte längre om jag gör..

Allt det här kan ju spela in och har gjort att jag har fått en inflammation i just käken. Kanske..?

Jag började igår att ta panodil + diklofenak och har tagit idag med. Jag testar det i ett par dagar och om det inte blir bättre får jag väl ringa tandläkaren igen och höra om de ger kortison eller nåt. Något jag i och för sig är glad om jag slipper ta, men gör det ont så gör det ont!

Kärleken till en syster...

Jag har börjat kalla min syster för vagabond, för hon är en ganska rastlös själ som inte har hittat rätt plats i världen. Hon reser och jobbar där helst hon känner är bäst för tillfället och mår BRA av det!

Våra föräldrar har lite svårare än vi har för att hon inte håller sig på hemmaplan mer, men det är ju just deras uppgift - att oroa sig över sina barn och vilja ha dem nära sig...

Men som Miranda själv skriver i sitt inlägg idag; kärt barn har många namn och det som verkar passa bäst in på henne är Indigobarn!

Älskade syster...

19 oktober 2011

Byta kropp, någon?


Förra veckan var jag ju hos tandläkaren och lagade en sprucken tand.
Den här veckan har jag jävelont. I käken!?
Inte i tanden de lagade alltså, utan i "gångjärnet" på vänster sida. Idag har jag knappt kunnat öppna munnen, än mindre äta normalt.
Tror jag ringer imorgon om det inte gått över.

Jag håller på att gå sönder.
Jag börjar bli gammal.
Det är dags att byta ut mig mot en hel.

17 oktober 2011

Kärleken till ett barn..

"Fyraåring hittad död i Ljungby
Sent i natt undersökte polisens tekniker området kring platsen där pojken hittades död.
Syskonen lekte i en park i Ljungby när den fyraårige pojken försvann.
Fem timmar senare hittades han död i ett skogsparti i närheten."
Artikel i Aftonbladet


Jag gråter när  jag läser det här.
Det kunde varit min son, det kunde varit Mille.
Det kunde varit någon av hans bästa vänner...
Varför händer så här tragiska och hemska saker barn? Hur kan man göra ett barn illa?

Jag förstår inte.

Helgen..

Vi var barnlösa i helgen då Mille åkte med mormorfar E&A till husvagnen i Ulricehamn.

Fia var på finfredag hos bästaste vännen Annbritt och jag fick en hel kväll av TTF (Timme Till Förfogande). Jag passade på att ta en sväng om Knalleland efter jobbet (bad choice med tanke på trafikläget en fredageftermiddag när typ alla ska till Systemet) och köpte mig ett par svarta jeans och en poncho på Gina. Väl investerade pengar!

Åkte även förbi Rusta och kollade på det där löpbandet jag har haft lite funderingar på... de hade det i två prisklasser, 3495:- och 2495:-, där den billigare varianten hade en 5-10%-ig felkalibrering på hastigheten. Vet inte om man behöver bry sig om det eller om det är en viktig funktion, att veta hur snabbt man springer/går?
Det tråkiga var att det nog tyvärr är för stort att ha hemma, det var inte riktigt så att det går att skjuta in under sängen...
Så jag fortsätter väl att fundera.


Efter det åkte jag förbi Scandic där ett par gamla kollegor hade lite AW. Satt och tjatade en timma innan jag köpte sushi och åkte hem till IDOL- och WordFeudsoffan. En härlig fredag faktiskt..


I lördags var vi i Ulricehamn och hämtade prinsen, stålande dag precis som igår, innan vi åkte till goaste Annamaria med familj och käkade supergod kyckling och vit choklasmousse till efterrätt. Deras Olle och Mille lekte superbra den här gången, jämfört med förra när Mille mest satt på hans rum och lekte själv. Det gör ganska mycket när man har träffats ett par gånger och lärt känna varann.


På kvällen åkte vi tillbaka till U-hamn och lämnade prinsen igen, för på kvällen tog jag och Fia bussen in till stan och gick på Babbel. Vi hade ett presentkort att utnyttja och vi blev sittande där i ungefär tre timmar. Tre timmar med tapas, gott vin och en massa just babbel!
Tog en sväng om en annan restaurang efter och hejade på Fias gamla lagkamrater som var där och "firade" att säsongen äntligen var slut. Nu är det ju spel i Söderettan som gäller nästa år och Fia kommer Inte spela där mer. Ett annat kapitel..

Igår var vi hemma och kollade ikapp de nya avsnitten av Grey's innan vi åkte in till Sjöbo och fick middag hos Fias föräldrar.
Biltvätt och vedbodsmålning stod på eftermiddagstapeten när vi kom hem sen.

...en bra helg, sammanfattningsvis! :)

..och bilder har det varit dåligt med, så det blir repriser bara.

15 oktober 2011

Finkväll

..med bästa frun på Babbel.
Underbart gott med tapas..

Lost

Har gråtit ögonen ur mig en stund..
Tittat på sista avsnittet av Lost, till slut, och jag har verkligen gråtit.
Otroligt vad en serie kan få en engagerad..

14 oktober 2011

Vilken fru..

Jag kom hem för en stund sen efter egentid på stan, shopping och after work. Sushi står på menyn och jag hade tänkt att verkligen ha soffmys ikväll. Då möts jag till tonerna av Bon Iver och av det här...
Tända lyktor på trappen...
Förberedd brasa bara att tända på... (ni som känner mig
vet hur kass jag är på att tända brasa!)

En fredagsskål med tillhörande kärleksförklaring...
Man bara måste älska sin fru då!

Låt den som själv är utan skuld kasta den första stenen...

..som de tydligen säger i Bibeln. (Inte riktigt min grej det där, men ändå passande för det här inlägget..)

Vad är det jag snackar om då?
Jo Håkan Juholt så klart!

Jag har ingen åsikt i det här egentligen, som vanligt när det handlar om politik eller annat "viktigt". Folk får ha sin egen uppfattning om vad som är rätt och fel och jag är inte den som lägger några värderingar i det. Vi alla har olika åsikter helt enkelt och det är väl tur det, vilket trist samhälle vi hade haft annars.

MEN, det jag ville komma fram till med det här inlägget är att det med åren bara har blivit mer och mer snaskigt när det handlar om politik. Vi börjar bli som USA i ALLT.

Juholt har förvisso gjort något som kan ifrågasättas, men vilken politiker har inte gjort det. Om det är någon som kan ta fram EN ENDA politiker som har ett helt rent samvete och inga konstigheter i bagaget, då är jag imponerad.
Alla som har kommit fram i de, säg tre senaste valrörelserna, har blivit granskade i sömmarna och nog har de hittat skit i alla deras hörnen. Ingen av dem har varit helt felfria och gissa varför!

För de är människor och alla människor gör allt för att ha sig själv närmast vare sig det gäller pengar eller sin egen bekvämlighet. I många fall innebär det då att göra saker som kan anses som omoraliska.

Rätt eller fel?
Ja det är väl upp till var och en att avgöra, men innan man dömer någon; "Låt den som själv är utan skuld kasta den första stenen..."

11 oktober 2011

Snickadickan



Minsann om hon inte skulle kunna bygga vårt nästa hus själv, på egen hand!

Eller hur?

10 oktober 2011

Gammeltacka


Jag och prinsen var på City och handlade efter dagisjobb.

Vi gick runt länge vilket ledde till att det blev kissepausdags för Mille. Inne på toa sa han att inga tanter fick vara inne på den toan utan bara vi, och killar.

- Jaha, men får jag vara härinne då, jag är ju tant?

- Men DU är ingen tant, mamma, du är ju inte gammal!? Du är ju en tjej!

Tack älsklingsMille! ;-)

...och ni tanter, passa er för att gå på toan på City Knalleland, för dååå!

Härligt med måndag morgon!

Vissa dagar börjar bättre än andra, så inte denna.
Förra veckan bet jag i en tomat på lunchen och fick blixtrande tandvärk. Jag trodde jag skulle svimma och tårarna var inte långt borta.

Idag hade jag tid hos tandläkaren för en koll och det visade sig att tanden hade sprickor på fyra ställen och att en gammal amalgamfyllning hade expanderat och troligtvis orsakat just sprickorna. Inte konstigt det gjorde ont alltså!

Bort med amalgamet, in med ny fin fyllning och lagning av sprickorna, allt till det blygsamma priset av dryga 1700 bagare!
...men minsann om inte ett tandläkarbesök kan vara riktigt glädjande också, för minsann om jag inte minsann hade kommit upp i högkostnadskydd och fick i runda slängar 650:- i rabatt! Tack för det televerket!
Inget ont som inte har nåt gott med sig alltså, även om den här bedövningen lär sitta i fram till lunch..

Undra om man ska passa på att göra lite mer saker hos tandläkaren nu när det är billigare, fast tandblekning går inte på högkostnadsskyddet va? ;)

9 oktober 2011

Grattis Agnes!



Barnkalas av bästa sort - grillning i skogen!

8 oktober 2011

Grannsamverkan



...av bästa sort!

Tacokväll hos bästa grannarna. Grabbarna har superkul!

6 oktober 2011

Torsdagstankar

Stockholmsresan blev verkligen helt super, trots att det var lite tjafsigt ett tag med prinsen där ett tag, men vad räknar man med liksom. En 3½-åring är ändå en 3½-åring. Eller hur.. ;)
Jag tänkte göra ett litet inlägg där jag berättade lite mer ingående vad vi gjorde där uppe, men jag kan lika gärna visa bilder. (För vissa som läser blir det upprepning, men ni överlever nog..)

I övrigt har jag tappat stinget igen, när det gäller bloggen. Jag kommer inte mig för att skriva, men jag tappar inte hoppet om att komma igång snart igen. Jag gillar ju mitt lilla skrivande...

Ikväll var vi på föräldramöte på prinsens dagis och det var faktiskt riktigt givande med bra info. I år hoppas vi dessutom att det blir luciafirande som även Mille vill vara med på, för den här gången ska de ha avdelningsvis.

Vad mer?
Joo, jag har börjat Word Fueda, som typ alla andra också har gjort. Självklart fastnar man, liksom, hur kan man INTE göra det!?

..och mer?
Äh, vi kör lite Sthlmsbilder istället!

Stockholm - here we come!


Japaner, japaner!









Kanske ska sonen blir spårvagnskonduktör?


Sonen berättar historien om de Två Tomaterna som gick över vägen...
Den uppskattades självklart!



Vikingarna bor i Stockholm!







Ghost train





Mycket att titta på i Sky View med kikaren