8 augusti 2012

Löss, loppor, pippor.. BLÄÄÄ!

Jamen varför inte avsluta en vanlig tisdagskväll i augusti med att i panik åka in till apoteket på ICA Maxi (tack gode gud!) för att köpa avlusningsmedel - till mig själv!

Jag har aldrig känt mig så äcklig som när jag upptäckte att jag faktiskt hade just löss i håret! Jag kliade mig och kände något som INTE var normalt att ha där och i panik försvann den så jag var först inte ens säker på vad det var jag hade känt.

Då inleddes operation LETA och jag försökte systematiskt känna om jag hittade fler och jo, tyvärr gjorde jag det. Två äckelpajsare krälade omkring på bänken.. *bläääää*

Allvar alltså, jag har ALDRIG känt mig så äcklig och ofräsch!

Prinsen och Fia hade åkt ned till Varberg för att mysa där med svägerska Helen och familj, så jag skickade bild på lössen och sa att de imorgon kunde roa sig med avlusning och jag själv började leta efter kvällsöppet apotek nånstans.

Som sagt, tack och lov för att Cura Apoteket hade öppet och att killen som hjälpte mig var så proffsig och tog hand om en panikslagen Majja. Jag fick tips på vad som behövdes, betalade och susade hem i ilfart.

Först kamma, kamma och kamma och jomenvisst kom det fram fler päckel. Sen i med en Paranix solution i hela håret, nästan som en olja, som kvävde lössen. Efter det tvätta håret och jag överdriver inte när jag säger att jag tvättade fem gånger!

När det var gjort skulle man kamma håret vått och jag stod i över en timma och bara kammade. Det är ju inte så att jag har speciellt LITE hår heller, så det tar sin lilla tid att borsta varje hårtest noga.

Oavsett om jag nu har gjort behandlingen en gång skulle jag utan problem kunna gå hem idag och göra om den igen, för jag känner mig fortfarande äcklig och det kliar ju hela tiden överallt.
Jag pratade med Fia efteråt och hon berättade att de hade hittat två stycken på Mille också och att de skulle köpa medel idag. Vi har ju länge pratat och kollat Mille, för han har kliat sig i nacken, men vi har inte hittat en tillstymmelse till att han skulle ha löss, men troligtvis är det så att han haft dem sen innan semestern från dagis då de faktiskt hade en omgång där.
Känns extremt ofräscht att veta att vi gått runt med sånt i håret så länge...

Men men, nu är det åtgärdat och jag vill ALDRIG mer ha löss!

För er som tror att hårlöss kommer från att man INTE tvättar sig eller är ren, så kan jag döda den myten.

"Smutsig omgivning eller dålig hygien har ingen association till att man blir drabbad av löss då de lever av människoblod och inte smuts. 
Löss är därför inte heller virus- eller bakteriespridare. Detta är en vanlig missuppfattning. Det är inte farligt att drabbas av huvudlöss men kan utlösa en epidemi då det sprids kraftigt. Löss kan drabba alla. "
"Löss trivs med människan som värd och är därför inte benägna att söka sig bort från människokroppen. Spridning av löss sker uteslutande vid direktkontakt huvud mot huvud. "
Källa: Lössguiden

Men fy faaan vad äckliga de är!

12 kommentarer:

  1. Fy, stackare!!! och nu hade det ju varit enkelt att börja skämta om Flat-löss....men det skulle vara alldeles för lågt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. *flabbar*** ..eller inte, eftersom det är humor precis i min nivå!

      Radera
  2. ...jag vet inte hur fort de där rackarna sprider sig... men kan de inte ha följt med hem från utlandssemestern??? flyget? ja, man kan väl plocka på sig de där precis var som helst...

    Förstår känslan av äckel. Jag har ännu inte blivit drabbad och hoppas jag slipper. (börjar klia lite i huvudet bara jag tänker på det..?!?)

    Jag fick ju däremot dela hundlopporna med hunden i min första familj i USA... De levde i heltäckningsmattan och bet sönder vrister/anklar vid fötterna på mig. De andra i familjen klarade sig... så det var bara jag och hunden Nippon som led. Hur kul var det på en skala!?! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt möjligt att de följde med från utlandet, men troligtvis väl bevarade från dagis innan semestern..

      Och JA, det kliar JÄMT när man tänker på det! *haha*

      Jag kom ihåg de där med dina uppätna anklar. Helt otroligt att det vara var du som märkte av det.. de andra var immuna?!

      Radera
    2. Hmmm... Hundloppor går NORMALT INTE på människor... Men de gillade tydligen mig tillräckligt mycket de små krypen... Ytliga ådror? eller så hade lopporna kommit på att jag hade typ samma status som hunden i det huset? välj? ;)

      Radera
  3. Hua!! Då ska vi börja leta... Vet precis din känsla, oljade in hela familjen förra våren, behövde liksom inte balsam på flera månader kändes det som!

    SvaraRadera
  4. Jajamen!! Då har vi hittat ett litet kryp hos Agnes!! Cura - here we come!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gjorde en ny kur igår kväll, så nu hoppas jag INTE vi får hem NYA från dagis..

      Radera
  5. Din skrutt o min Lill fraggel fann varann på filips kalas. de hade skitkul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha!?? Vad roligt! De har ju inte träffats sen öppna förskolan tror jag. :))
      Hoppas NI slipper loppor nu då.. ;)

      Radera
  6. De klickade direkt sa Jenny och när jag kom dit efter jobbet vid 4, så lekte de sjörövare för glatta livet. LillFraggeln tyckte det var coolt att höra att han och Mille träffats när de var bebisar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får väl se till att de får träffas igen nån gång. :)

      Radera