31 mars 2011

Sjuklingen

Prinsen var hemma från dagis igår, IGEN, för han är förkyld, IGEN! Jag är så trött på all sjuka som bara snurrar runt och runt och aldrig försvinner.

SOMMAR - Välkommen hit och ta bort all sjuka!

Jag fick verkligen väcka Mille igår för han stensov och ville inte alls vakna för att gå till dagis, men jag fick upp honom, på med kläder och hela kittet och väl i dörren med alla ytterkläder på satt han bara på golvet och grät och snorade.
Näää, då KAN man inte tvinga iväg en liten treåring till dagis "bara för att"!

Så det var bara av med alla kläder igen, ringa-dagis-vi-blir-hemma, göra lite frulle, på med en film och mys i sängen igen. Då ringer mormor E och säger att hon kan hjälpa till om jag behöver jobba.
Kolla klart på filmen och sen in till stan och lämna hela barnet med alla saker och tacksamt ta emot all hjälp man kan få. TACK ELSE!!

Igår kväll fick vi dessutom godaste middagen som de hade fixat och efter det tog de pick och pack och åkte till husvagnen i Ulricehamn för fortsatt mys där. Prinsen är alltså hemma även idag och lagom lämpligt är det hosta på tapeten idag.
Men någon sovmorgon blev det inte för dem, trots uppe sent igår.. Klockan sju var de uppe med tuppen!

30 mars 2011

Grattis bästa Maggan!

Bästaste vännen Maggan fyller idag 25, precis som alla vi andra som är födda -73!

Hipp Hurra på din födelsedag!!


Snart allsvensk premiär!

Det är träning nonstop som gäller för Fia nu och är det inte träning så är det olika evenmang med olika media som gäller. Jag behöver inte tillägga att vi inte ser henne hemma så mycket va?
Men hon pusslar så gott hon kan och träffar Mille varje ledig stund hon har, så än har han inte börjat fundera på om han känner henne eller inte. *haha*

Den första officiella bilden har dykt upp också. Riktigt snygg ...om det inte vore för att man undrar vart spelarna har tagit vägen, eller är det bara tränare med i laget?
;-)

29 mars 2011

Anders Jansson i Morgonpasset!


Missade du Anders Jansson i Morgonpasset i P3 imorse så har du en ny chans här.

Han ÄR helt fantastiskt rolig!!

(Om det strular med spelaren så spola fram till ca 1.20 i programmet.)

27 mars 2011

Mora Träsk

Bästa kompisarna Mille och Alvin är på event, Mora Träsk!
Vi vuxna sa samma sak - att de fortfarande finns kvar!?
Ska bli spännande det här.. :-)

Cykelköp!


Helt oplanerat blev det cykelköp idag.. Mille fick välja helt själv, det blev en rosa!

Edit 28/3: Vi köpte en begagnad på Sportson i Knalleland. Skitbra att man kunde köpa begagnat när det är en cykel som inte kommer att vara med så länge. Man kan sen byta in den igen, förutsatt att man köper en ny cykel i nästa storlek. Vi får se om vi gör så, eller köper en begagnad även nästa gång. Då går ju denna att säljas på Blocket, tillsammans med de två andra cyklarna som står därhemma, oanvända!
Kan även tillägga att Mille INTE fick till det med trampningen. Den får han öva på om han inte ska bromsa sig framåt i livet. ;-)

26 mars 2011

Sjörövarfabbe!

Fick mig en rejäl sångstund till frukosten imorse. Enjoy! (..strunta i den halvsjuka sufflösen i bakgrunden dock!)

Dagens aktiviteter

Det blev en väldigt fin dag vädermässigt, sol men kallt! Jag och prinsen passade på att vara ute en stund på förmiddagen efter en tidig frulle där han undrade om han skulle till dagis sen. Om jag och han är ensamma hemma är det ju nästan alltid när det är vardag och han ska till just dagis, men inte idag alltså. Kan tillägga att han var något besviken över att inte få gå dit. Känns bra att han trivs där.

Fia har träningsläger den här helgen, så vi har inte sett röken av henne kan man säga. Trist för oss, trist för henne, men vi var ju beredda på detta när Allsvenskan gjorde intåg i våra liv. Vi får se det som en spännande utmaning helt enkelt, både för oss och för henne!

I alla fall, Mille lekte en lång stund med bästa kompisen Agnes, första utefikan intogs på vår altan och de njöt nog lika mycket som vi gjorde.
Runt lunchtid tog vi bilen in till stan med destination Knalleland, ett underligt val en lönehelg, nu så här i efterhand, men vi överlevde faktiskt.
Vad som hände där tänker jag låta bilderna i slutet berätta, men jag kan tillägga att det gick himla bra och så här blir det nog även nästa gång.

När vi kom hem igen var det mer lek med Agnes som gällde, jag läste lite i solen och ungarna målade murar, brevlådor och gatan. Tänk vad roligt man kan ha när man är tre år!

Just det ja, på Knalleland träffade jag min goaste farmors syster och hennes man, Gun och Anders. Himla roligt att träffas igen, senast var nog när Mille var några månader. De tycker han hade vuxit. ;-)

Ikväll är det familjemys för lilla familjen. Älsklingen ringde nyss och berättade att de hade varit på Spa, skönt efter en lång helg av spel och träning. Hon längtade hem dock.. och vi längtar efter henne!
Du får gosa med prinsen när du kommer hem, men var beredd på det här då (ignorera nappen!!):


25 mars 2011

Vårfrudagen

Var det inte så det hette från början?
Nåja, skitsamma!

Att vara sjuk har ju sina nackdelar (jag har varit hemma idag med förtjjjyyylning) och en av de största är att man blir R A S T L Ö S!!
Så idag blir det faktiskt våfflor även här, även om jag inte har nån smak och även om jag egentligen är lite trött och seg. Mormorfar E&A kommer hit på avsmakning så jag hoppas de blir goda i alla fall.

Till det blir det faktiskt egenkokt jordgubbs-/björnbärskompott.. och vispad grädde såklart!

Nåååå, inte så illa pinkat av en sjukling va!

24 mars 2011

Kodjos (Woo hu) historia..

Skrattar forfarande så jag gråter när jag lyssnar på det här.. och JA, jag VET att jag har sjuk humor!

Jag vill testa LG Optimus 2X genom Smartson!

Jag har gått på det - nu chansar jag på att få bli en av testpiloterna för LG Optimus 2X. Chansen är nog liten, men provar man inte så vet man inte om det fungerar heller.

Jag tänker inte uppmana DIG att göra samma sak, för ju färre som tävlar, desto större chans för mig att bli utvald. *hehe*
Men i alla fall.. här kan du se lite mer om det..

Han hann!

Springande efter bussen, men idag hann han hoppa på i tid innan den körde iväg.
Tror vi har att göra med en drygpelle. ;)


23 mars 2011

Någon?

Någon som vill ha en liten jordgubbe?
Jämför med kortet som är i vanlig VISA-storlek.

Helt ok, men inte så mycket smak i än... (tyska tror jag de är)

Bara så ni vet:


20 mars 2011

- Jag har hosta..



...det är därför jag suger på saltgurkan.

Jaa, jag vet inte om saltgurka är bästa medicinen för hosta, men det är väl värt att prova i alla fall.

19 mars 2011

Ibland får man..



...lyxa! Helst när mormor Oja hälsar på och bjuder på Max..

17 mars 2011

Surfingfejjan

Hur ser du ut när du surfar? Oredigerat och oplanerat?

Så här ser JAG ut!


Dåligt samvete?

Jag är ju en person som ganska ofta får dåligt samvete över saker, egentligen ofta sånt som jag inte kan rå för, men det blir bara så. Arv från kära mor misstänker jag.

Igår hände en sån typisk sak som gav mig dåligt samvete, men som var HELT meningslös egentligen.
När jag körde till jobbet på morgonen och hade kommit några kilometer hemifrån, så mötte jag en skolbuss som var på väg i motsatt riktning, alltså på väg mot Viskaforsskolan. Bakom bussen kom en kille springande och hade uppenbarligen missat den. Han tog sig för huvudet och hängde med det.

Jag var två cm från att stanna bilen, vända och erbjuda honom skjuts tillbaka, det skulle ta mig typ fem minuter extra att komma till jobbet - men jag gjorde det inte..
Vet inte varför, men jag tänkte på det hela vägen in till stan och flera gånger senare under dagen. Det gav mig så otroligt dåligt samvete, trots att jag vet att killen säkert kom till skolan ändå. Han gick väl hem och fick skjuts av sina föräldrar, eller helt enkelt väntade på nästa buss...

Men kanske hade jag gjort hans dag om jag hade stannat...

16 mars 2011

Här snackar vi OnePiece!

Fia har shoppat och blev något förvånad när hon drog upp dragkedjan...

Undra vad syftet egentligen är?

12 mars 2011

Mango- och chokladpannacottapaj!


Kvällens dessert efter helstekt oxfilé med ugnstekta potatispinnar!
Värsta lyxkvällen!

...och trevligt sällskap av familjen Nöjd!

Städa, städa, varje lördag..

Fia har drillat honom väl!

11 mars 2011

Mata fåglarna!

Mitt i den hemska rapporteringen från Japan fick jag en bild från mormorfar E&A och prinsen som är/var och matade fåglarna vid Ramnasjön.


Morfars stekta fisk är bäst!

Slagen hjälte...

Idag hade jag...


Wohoo!! 

Ända till Halv åtta. På jobbet sju minuter över åtta.
Det kallar jag att utnyttja sin flex!

;-)

10 mars 2011

Thomas Tåget!


Värsta finaste tågbanan hade landat hemma hos mormorfar E&A! En lycklig prins har fått bygghjälp och tuffar nu på för fullt. (Fast nu sa han: - Jag orkar inte mer. Sen gick han och hjälpte morfar med maten istället.)

Han ska stanna kvar här över natten och ha myspys med dem hela dagen imorgon. Lyckos!

(Kanske ska jag passa på att flexa imorgon och ta sovmorgon...? ;-) )

Gamla vänner...

Gamla vänner - samma sak med olika betydelser..

En gammal vän kan vara en sån man inte har pratat med på flera år, men som man en dag skickar ett litet mail till, får svar och som man då får veta har saknat vänskapen som försvunnit lika mycket som en själv har gjort.
Den sortens vänskap är underbar, den när det känns som det var "igår", trots att det kanske var 5-10 år sen.

En gammal vän kan vara en sån man pratar med varje dag, som man kan prata om allt med och som man vet finns där i vått och torrt. En sån man kan ringa mitt i natten om det så vore.
Den sortens vänner behöver inte vara "gamla" i rent tidsperspektiv, men de kan kännas som man har känt hela livet, trots att man kanske bara känt varann ett år.

Vänner är såna man inte vill förlora, oavsett om det är den första eller andra sorten. Vänner vill man alltid ska finnas där, lika mycket som man vill finnas där för dem...

Hur vårdar man sina vänskaper på allra bästa sätt?

9 mars 2011

Alla bilarna..



...ska i fängelse!

De måste ha varit väldigt olagliga..

;-)






Elias och Mille - kompisar!

På tal om...

...min fru som var med i tidningen igår. (Klickbara bilder för den som vill läsa mer noggrant..)


Jamen Hej Våren!


Skit

8 mars 2011

Semlor, temlor, fasslassbullar!



Den till vänster är Fias vaniljsemla i vanlig Stor storlek.
Den till höger är min/Milles, den hette Småsemla.

???

Små/liten för en jätte då eller? :-D

De är inhandlade på vårt eminenta bageri på orten: Valtons
Betyg kommer senare!

Min fru - kändisen!

Idag är Fia med i tidningen igen. Den här gången i ett stort reportage angående kvinnor som arbetar i traditionella mansyrken.
Tyvärr finns inte reportaget i nätupplagan av BT, ni får försöka läsa pappersupplagan istället och för er som INTE får tag i den, kan i alla fall få se en bild av omslaget.

Hammerfall - När vindarna viskar mitt namn

Roger Pontare är ju kung!!

7 mars 2011

Varde ljus!


Det var dags att få en blå bil igen, inte gråsvart som den varit i några månader nu!

Sicken skit



Milles tolkning av ackumulatortanken här i stan:
- Det är en stor soptunna!

Jaa, alla är ju välkomna att tolka som man själv tycker.

Oh happy day!

Vi hade igår som sagt en väldigt lycklig prins! Fia var med på en grej i tidningen (kolla i BT imorgon tisdag) och de var på brandstationen och fotograferade lite.
Mille fick följa med och titta i brandbilen och till och med sitta i den!
Behöver jag säga att han var väldigt glad och lycklig?!











6 mars 2011

En väldigt lycklig prins!



Specialuppdrag idag!

Mer om detta senare..

Undra vem som lyxar?



På parkeringen vid Tempo hemma i V-fors stod idag den här. En söndagförmiddag liksom...?

Fast chauffören gick mest runt och putsade på den här och där, så den kanske användes igår och städades idag.

Någon som haft lyx och mys i alla fall!

5 mars 2011

Fin dag för fotboll!


Vi är på Arenan och kollar match mot Kalmar. Träningsmatch, men ändock viktig för nu gäller det att spela ihop laget till det bästa.

Det har varit ett par förluster, nån vinst och idag står det än så länge 1-1 lika.

Innan idag har jag och Mille hunnit med kalas för en ny kompisbekant!

Ikväll blir det Andra chansen-mys hos Malin och Dennis i Gånghester!

4 mars 2011

Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt - Those Memories Of You

Blev påmind om en av mina få countryfavoriter ikväll..


Dolly parton

Barnböcker på rea!


Jag har varit på lite bokrea, inga böcker till mig dock, bara till prinsen.
Som ni vet ligger böcker mig väldigt varmt om hjärtat och man Ska ha och läsa många böcker!

Den här gången blev det dessa:
Hermans sommar - Stian Hole (En fantastiskt rolig bok som jag först läste när Mille var på Öppna förskolan på Kristineberg)
Cirkus Olivia - Ian Falconer (Fanns inte på svenska på Adlibris av nån anledning)
Pippi vill inte bli stor - Astrid Lindgren
Monsterbesök - Rakel Helmsdal m fl
Pang! sa det - Grethe Rottböll m fl