27 november 2012

Det händer inte mig..

Bild från QX
Vi har just tittat klart på "Torka aldrig tårar utan handskar", en serie av Jonas Gardell som nog väldigt få har missat. Ser att den tyvärr redan har slutat gå på SVTPlay, men den kommer säkert komma på dvd.

Värd att ta till sig och inse att det händer fortfarande idag, bara det att idag händer det ALLA, inte bara bögkulturen i Stockholm.
Bild från gon.se

Läs mer:
http://www.svt.se/torka-aldrig-tarar-utan-handskar/
http://www.expressen.se/nyheter/dokument/de-ar-verklighetens-torka-aldrig-tarar/
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article15569513.ab
http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/jonas-gardell-torka-aldrig-tarar-utan-handskar

Eller läs böckerna:
Torka aldrig tårar utan handskar 1 & 2

Googlebild



2 kommentarer:

  1. Väldigt rörande och tänkvärd! Såg den också och har väl lite egna vaga minnen om hur det faktiskt var när det började diskuteras om sjukdomen. Man var ju inte så gammal och jag minns nog att jag inte kände mig så direkt berörd iallafall... Sedan blev det mycket upplysningar hur det faktisk INTE smittar. Att det var okej att kramas och ta i den som var smittad.
    Läskigt att se tillbaka och fundera över vad rädsla (för döden) gör med/mot människan. Och visst kommer det säkert att hända liknande saker igen. Läser just nu boken "Främmande fågel" (Anna Jansson) som kom ut i vevan med fågelinfluensan...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, jag har nog ungefär samma minnen av hela den perioden som du har och det är inte förrän nu som vuxen jag insett hur hemskt det måste ha varit för dem som levde med allt som "pesten" förde med sig.

      Har hört om boken/filmen, men inte läst än. Ska kanske göra det.

      Radera