30 maj 2011

Bästa spelare - igen!

Det känns lite som revansch för Fia att hon två matcher i rad har blivit utsedd till Bästa spelare - och hon är SÅ värd det! ;)

Det blev en tuff match igår såklart, när de mötte serieledarna Malmö på hemmaplan, men Dalsjöfors stod emot bra i första halvlek och Fia fick äran att hålla nollan.
I andra föll laget samma dock och det slutade med en förlust på 0-5.

...men som sagt, det säger nog en hel del om matchen i sig att hon blir utsedd till bästa spelare TROTS en femmålsförlust.

I BT idag har en GSKtjej skrivit en kommentar som är riktigt bra.. om alla kunde läsa och ta till sig det som analyseras fram här så borde det kunna ske lite mirakel i lagets spel.
Man kan ju alltid hoppas i alla fall..

29 maj 2011

Frustration

Att bara sitta bredvid och titta på och inte kunna göra ett skit är otroligt frustrerande... men att inte ens vara där och kunna se, utan enbart vara beroende av info via en extremt händelsefattig uppdatering är nog värst!

Vad??

Fias bortamatcher så klart - och den här veckan är det extremt dålig info, det verkar hända noll i matchen och det tar många minuter mellan uppdateringarna.

Tyvärr ett mål i baken i ca 49:e minuten, men det från det bästa laget i serien och Dalsjöfors ligger sist. Det känns som de står emot motståndet bra idag... på den lilla fattiga infon jag har...

28 maj 2011

Va sa du!?

- ...äla bil!

- Vad sa du? Ta ut nappen, vi hör inte vad du säger!

- Jävla bil!

Prinsen är sur på en bil som står före oss på väg ut från parkeringen. Undra vem han lärt sig det ifrån, Inte från mig i alla fall.*harkel*

Glass é gott!



Idag är det kalasdag i Gånghester, innan det passar vi på att shoppa lite presenter och kläder - och glass!

För det finns ju risk att vi får varken tårta eller glass på kalas, eller hur!

Fort!



I veckan har vi lagat både vår Volvo och Fias lastbil, vilket innebär lånebil en dag för oss, en S80..

Komplett livsfarlig!

Upp till hundra på typ två sekunder..

Vi köper en sån sen! ;-)

27 maj 2011

Vampirejunkie

Har ikväll avverkat två avsnitt av Vampire Diaries och i slutet på andra avsnitten föll det t o m en liten tår... tänk att sån fiktion kan ge så starka känslor att man grinar!?
Empati för en människa som inte längre är just en människa, utan en döing som suger blod för att överleva..
Damon Salvatore & Elena Gilbert"I love you Elena, and it’s because I love you that I can’t be selfish with you.
 I don’t deserve you. But my brother does."
Pinsamt att erkänna, men I simply love it!!


26 maj 2011

Vädrets makter

Idag - solen skiner..
Igår - höststorm och 7 grader..

Vi har aprilväder sent i maj, snart är det juni och sommar.. semester.. LÄNGTAR!

24 maj 2011

En till som är väldigt söt...!



(...och nej, det är inte dina lurar det är fel på, ljudet kommer bara från ETT håll! Jag höll på att slänga mina.. *hehe*)

A men söt eller!

Sötaste tolkningen av en gammal favorit:

23 maj 2011

Animasola - Backroom

Lite nytt från Animasola!

21 maj 2011

22-orkestern



Nu sent på kvällskvisten har vi fått en fin musikstund av grabbarna.. priceless som det kallas!

Två trötta prinsar



...har kraschat i soffan och kollar på Pippi på de sju haven.

Lützen ligger i lä



Är hos bästa vännerna och Linda står vid grillen. Ser fram emot kolgrillat! ;-)

..fast det ser faktiskt gott ut och med hemgjord Bea kan det ju inte bli fel!

Härlig lördag!

...och Fia blev Bästa Spelare och vann en fin NIKON-kamera, men förlorade matchen, fick bortdömt ett mål, fast tog nästan en straff!

Supermatch och ett fall framåt som de som kan nåt brukar säga!

16 maj 2011

The lövly lördag and söndag i bilder...

..men inga bilder från Spa:t, vågade inte ta med kameran dit in.. och sen är kanske två 35 plussare i badetöj inte så mycket att kolla på..
Men resten är desto puttinuttigare!















Tack, älskade syster!

Jag och Fia har lyxat i helgen - vi har varit på Asia Spa på Varbergs Stadshotell och verkligen njutit av att bara vara..

De har bassänger med olika "massagestationer" och vi båda kände att det verkligen var en välbehövlig paus från vardagen att bara få sitta där och njuta. Jag tror det bästa var den riktigt varma poolen med ca 40 grader och en skön utsikt över Varberg och Fästningen i bakgrunden. Lägg till ett vårigt regn som smattrade på rutan och taket.. alldeles tyst och stilla..

Underbart!
Tack Miranda, vi älskar dig!

Vad ÄR problemet?

Har i snart en vecka haft bloggerproblem och jag blir GALEN! Snälla, kan ni laga det som inte funkar innan jag byter blogg!

12 maj 2011

Gårdagens match



Efter gårdagens match blev det lite tv-inslag, tyvärr var det ju inte så positiv utgång, men ändå... jag har ju lite av en tv-kändis till fruga nu. ;)
Hon är rätt chanslös på målen, det måste ni ju hålla med om!?

11 maj 2011

Ensam hemma

  • Gräsänka
  • Sovande son
  • Åskväder
  • Strömavbrott
  • Förlust i fotbollen
  • Ont i halsen
  • Alvedon
  • Facebooksällskap
  • Vampire Diaries
  • Trött
  • Kattsällskap
  • Sportnytt
  • Hotellvistelse till helgen
  • Försummade bloggar
  • Obesvarade mail
  • Besvarade mail
  • Solbränna
  • Åskväder
  • Ensamhet
  • Trött
  • Sova...
Tack för idag!

Ordningen återställd!

De senaste verkorna har varit det varit väldigt mycket turbulens på hemmaplan och anledningen till det har stavats F O T B O L L!

För ca tre veckor sen petades Fia av oförklarliga orsaker från sin målvaktsplats och ersattes av en annan tjej (som självklart blev överlycklig över att få spela och slippa sitta på bänken).
…men lika glad som hon blev över det, lika ledsen och besviken blev självklart Fia över att ”få sparken” från en postition som hon jobbat för praktiskt taget hela livet och verkligen är värd att inneha. Hon spelade verkligen râva av sig förra året och de gjorde en otroligt massiv och fantastisk laginsats när de vann Division 1 och tog sin rättmätiga plats i Damallsvenskan.
Att då efter två matcher in på årets säsong bli bänkad och ratade satte sina spår.

Jag såg en Fia jag inte är van att se… först en quitter som var beredd att ge upp, lämna in handduken och sluta med fotbollen på direkten!
Bild från www.bt.se
Sen fick jag se ett lejon som var beredd att slåss för sin plats, förbättra allt som inte var ”bra” enligt tränaren. Hon gick in i sin egen värld på träningen, koncentrerade sig på sin EGEN position och gjorde allt i sin makt för att vara en så bra Målvakt som möjligt.

Då fick hon feed back att hon hade ”blivit sur och inte tillförde laget någon positiv stämning”. Vad underligt – att få sparken gör ju varenda människa glad och uppåt! :/

Hon var alltså bänkad i tre matcher och inför uttagningen den här veckan hade hon heller inget hopp om att få tillbaka sin plats, trots en brakstor förlust i förra matchen. Hon fick en utskällning av sin tränare som tyckte att hon skulle ”bli gladare och tillföra laget den positiva energin som hon brukar göra!” för då skulle hon få tillbaka platsen.

..och det fick hon igår.

Jag vet att jag är partisk..
MEN - Hur gör man för att vara tillräckligt bra, när man redan är bäst?
Bild från Jpix (http://jpix.imagedesk.se/search.htm?folderID=52305)

Eric Amarillo - Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då?)

Sommarplågan #1 
Går varm och jag hatälskar den verkligen!

Den sociala biten

Att börja på ett nytt jobb har öppnat ögonen för en hel del saker som jag inte tänkt så mycket på innan.

mitt gamla jobb kunde jag komma på morgonen kl åtta, starta min dator, säga hej till några kollegor och sen sätta igång att jobba. Sen satt jag där hela dagen, men undantag för lunch eller något möte, och jag behövde inte prata med en människa på hela dagen.
I och för sig kunde jag maila och messa med folk, men jag behövde inte öppna munnen på hela dagen om jag inte ville det.

På mitt nya jobb pratar jag nästan dagarna i ända, om det inte är med kollegorna (vi är oftast fyra som sitter i vårt lilla kontorslandskap, plus/minus två personer som kommer då och då, plus två lagerkillar) så är det när jag svarar i telefon för att prata med kunder av olika slag.

Jag är inte van vid att vara så social, att prata så mycket med folk genom hela dagarna – MEN, det är inget problem, jag tvärtom gillar det!

Jag var orolig när jag började här för att faktiskt vara tvungen att prata med folk i telefon, något jag inte gjorde på NoN på de typ sista sju-åtta-nio åren. Ok att jag pratade med några kollegor från andra avdelningar, men inte alls som här där jag faktiskt måste ta hand om kunden som ringer och behöver assistans av olika slag.
En ny, men givande erfarenhet.

Fast än har jag inte stött på de riktigt arga kunderna, får se om jag vågar ta det samtalet eller om jag skickar vidare det till chefen..
;)

10 maj 2011

And we have a winner...

ESC-spektakel nr 1

Sitter limmad framför tv:n igen, den här gången med ESC semifinal nr 1. Inget Sverige med den här kvällen, sockersöta Saade får vänta till torsdag innan han får ta fram sina glasväggar igen, för han FICK ju ta med den där glasburen trots en massa skriverier om att han kanske inte skulle få det. Simglasögon är mitt tips, Eric!

Men kvällens bidrag är verkligen av varierande sort och kvalitet, mycket sursång som grädde på moset..
Får se om någon av mina favoriter håller måttet eller om det är som vanligt bättre "o-live" än live!

9 maj 2011

Hemgjord isglass


...är vardagslyx!

8 maj 2011

Härlig helg!

Fullmatad helg med massa socialt umgänge!

Idag är Ludvig med föräldrar och hälsar på i det fantastiska vädret!






7 maj 2011

Efterdyningar..



Mycket trevligt sällskap och god mat!
Goa grannarna Kroon är här och spenderar kvällen med familjen Löfdahl.

Tack för Mycket Trevligt sällskap, även om ni inte har gått hem än! ;-)

Älskar färg!


Kvällens middag förbereds. Grönsaker är verkligen vackra!

Cirkus är läskigt!


Förra året gav vi cirkus en chans för Milles skull och det visade sig vara helt ok, om jag inte minns fel. Jag omvärderade min gamla negativa inställning till den här sortens underhållning och blev (nästan riktigt ) positiv!

...ändå tills idag, när vi gjorde(gör) ett nytt försök på cirkus Skratt!

Det här bekräftar åter min aversion för det hemska fenomenet och jag vill bara gå hem!

Prinsen har varit både totalt ointresserad och nu lite underhållen, så för hans skull stannar jag, men säger - ALDRIG MER!!

Cirkus Skratt!

I solens hetta går vi på cirkus! Det här ska tydligen vara en liten cirkus.. hur ser då en stor ut!?







6 maj 2011

Jag har glömt hur man gör...

..när man gör som man bör!
Blogga!

Jag känner mig helt blogginkompetent och har massa inlägg på lager i hjärnan, men jag får inte ned dem på pränt.
Risken är att jag är som Pandoras ask, att öppnar jag den så kommer jag aldrig att sluta skriva. Frågan är vad som är bäst; så som det är nu med enstaka inlägg då och då, eller om flödet kommer igång.. med ett inlägg i minuten?

;)

Lagom är bäst säger de väl..

Får se om jag kan vara det.

3 maj 2011

Vårnytt

Lite ny vårdesign i väntan på vettigare inlägg... antar att ni märkt av den otroligt tydliga bloggtorkan. ;)
Ska förhoppningsvis blir lite ordning på det torpet snart igen, bara the inspiration kan komma tobacko.

Sista snön?


...med lite fantasi snöar det på bilden (taket).
Nu är det slut på skiten, bestämmer Jag!

1 maj 2011

En sak medför en annan..

Vi åkte till Gekå's idag, shoppade loss och kom hem med mycket roligt...
Det medförde att garderober har rensats och kläder ska skänkas och slängas.

Det blev några stycken!