9 mars 2012

Liten blir stor

Förra veckan var vi på BVC med prinsen för hans 4-årskontroll. Ska skriva lite mer om den i ett annat inlägg, men det är början på att vår lille prins snart inte är så liten längre...

Ikväll är det nämligen sista kvällen som han ska ha sin napp (han har ganska länge bara fått ha nappen när han ska sova). Vi har kämpat länge (eller Fia rättare sagt, för mittt tålamod med nappen är större än henne är) med att han ska sluta och förra gången vi var hos tandläkaren sa han att "Nästa gång du kommer hit har du nog slutat med den där nappen va!". Vi ska tillbaka till tandläkaren om dryga två veckor.
Så nu är det dags.

Mille och Fia har i några dagar nu kryssat i almanackan som nedräkning till den stora dagen imorgon och imorse sa han att det är sista kvällen idag som han ska använda sin napp "för imorgon ska vi gå upp på vinden med napparna och ge till tomten. Han syns inte när man är där uppe, men när vi går ned kommer han fram igen."

Jag ser ju att nappen är en stor njutning för honom så rent personligt i mammahjärtat skär det av att ta bort den för honom, men även jag förstår ju att det är ett måste om hans tänder inte ska bli helt förstörda. Han får fortsätta med sin gosefilt som tröst istället.. och oss!

Lille skrutten..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar