20 juli 2010

Ullisen - och ni andra som ska till Borås Djurpark!

Ullisen, jag passar på att skriva ett inlägg om djurparken istället för att bara kommentera det. Det finns säkert många fler som ska dit och kan tänkas få lite bra tips.


Av erfarenhet från idag kan jag rekommendera att inte åka dit om vädret ska bli superfint, för då är det vaaarmt att gå där, dessutom ca fjartontusen bilar.

Sen kan jag rekommendera att gå det "vanliga" varvet, alltså att gå till höger när man kommer upp för första backen. Då kommer man till Savannen direkt.
Går man tvärtom rakt fram mot bondgården, så är ungarna nästan alltid för trötta när man väl kommer till Savannen sen. I slutet innan bondgården finns nämligen också lekplatserna och korvgrillningen och där brukar det ta tid.

Ta alltså med grillkorv och bröd, för det finns superbra grillar vid lejonen och alltså i slutet vid ena lekplatsen.

Sen tycker jag inte man ska missa om det är några djur som ska matas, t ex sälarna, aporna, lejon/tigrar, björnarna i nya björnriket eller absolut vargarna! När vargarna ska matas kommer alla fram, även ungarna, och i vanliga fall ser man knappt röken av dem.
Det finns något som heter Rovdjursvandringen tror jag och där berättar de om björnar, vargar och nåt mer, kanske lo.
Kolla infotavlorna när man har kommit in och gått förbi Flamingona. Där står alla tider när det är matdags och andra aktiviteter.

Sen en annan sak, de har börjat ta betalt för parkeringen och om man kommer långväga ifrån är det kanske inte så kul att även lägga pengar på sånt, när man vet att inträde och glass/kaffe/godis/leksaker kommer att kosta också.
Parkera istället på en av smågatorna mittemot stora parkeringen. Ni som kommer söderifrån kommer att ha djurparken på höger sida, sväng då istället av mot Saltemad till vänster. Precis i vänstersvängen finns en parkering som är gratis och om där är fullt, ställ er på en av de små gatorna. Där är det fritt att stå också.
Allt för att spara pengarna till där inne istället. :)

Hoppas det var lite bra tips och att någon har nytta av dem. Fråga om det är nåt mer ni undrar. Det enda jag INTE kan svara på är vad saker kostar, för vi köper aldrig nåt där, vi har alltid med fika själva. Korvgrillingen är Alltid populär!

1 kommentar:

  1. gudars sicket bra inlägg!! tack! görinformativt!

    en grej jag undrars över nu bara är om det finns nån slags badverksamhet i närheten? jag menar, att åka och bada på efteråt (en sjö då företrädesvis ;) när dammet och svetten inte vill följa med i bilen hem!

    SvaraRadera