19 oktober 2012

Kexknäcke!

Gjorde igår kex efter ett knäckebrödsrecept (bifogat)
Lade till lite finhackade mandlar och valnötter, smaksatte med salt och rosmarin.
Goda, t o m prinsen gillade dem och han är alltid skeptisk!

Fröknäcke:
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön, hela
1 tsk salt
½ rapsolja
2 dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i kokande vatten och olja.
Blanda samman allt till en ganska kletig smet som du sen trycker ut på en väloljad plåt. Det kan se ut som smeten inte ska räcka till hela plåten, men om du väntar du en liten stund hinner det svälla lite.
Skär sen rutor och strössla över lite flingsalt.

Grädda 60 min i 150 grader, vanlig ugn, inte varmluft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar