Ser ju väldigt smarrig ut!
Vit kladdchokladtårta med varma hallon
Gör så här
1. Tårta
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
9. Glasyr
Hacka chokladen.
Hacka chokladen.
10. Koka upp grädden.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.
ja jag kan göra den på jobbet i veckan! ;)hör av mig om resultatet senare..kabel? ;)
SvaraRaderaHärligt, gör det! :)
SvaraRaderaJag har sagt till om kabeln. Hör av mig när får veta nåt.
Ser otäckt smarrigt ut!
SvaraRaderaEn fundernig...
SvaraRaderaMan kan ju göra dem i folieformar och smaksätta glasyren med lite hallon alt. röra ner lite hallon i smeten. Borde inte det funka?! Eller blir det för likt muffins då?
Låter ju iofs lite smart och muffins är ju också gott.
SvaraRaderaKanske får grädda lite kortare då bara?