31 januari 2013

Livförsäkring?

Var idag på sjukhuset och gjorde för första gången i mitt liv en mammografiundersökning.

Bild från 1177.se
Hon vände, vred och bände i tuttarna och viss klämde det en del, men som nästan all smärta är den övergående och det var inte så "farligt" trots allt.
Om jag klarar att gå till gynekologen och tandläkaren så klarar jag detta, liksom..

Jag blev informerad om att man kollar noga på bilderna som tas, både av sköterska och läkare, men ibland kan man få en ny kallelse för att något i fotograferingen kan ha gått fel och att man då får ta om bilderna. Det är alltså inget man ska oroa sig över.

Jag är bara tacksam att vi har den här kontrollen i Sverige, att tidigt kunna identifiera om det är något fel och då snabbt kunna sätta in rätt åtgärder.
Detsamma gäller ju cellprovstagning, en självklarhet alla kvinnor borde göra en gång om året. Trots det är det lika längesen jag var där som Mille är gammal, alltså fem år. Senast jag var på en sån kontroll var när jag gjorde min efterkontroll ett par månader efter att han föddes.
Tror jag ska ringa och boka en tid faktiskt, för de verkar ha glömt bort mig..

Det är ju en billig livförsäkring..

16 januari 2013

Femton

Älskling.. puss på femtonårsdagen...
Femton till?
..och sen kanske ännu femton?
Har vi tur kanske det kan bli ytterligare femton efter det.

Du är min bästa...Lägesuppdatering!

Ja det är lite sparsmakat med inlägg numera, jag har ju fastnat i Instagramfällan och en bild säger ju mer än tusen ord, som bekant. Där räcker det dessutom med en snabb mening för att komplettera inlägget. Här är det lite mer fundera, fnula och tänka när man ska göra ett inlägg.
Jag "instagrammade" väl i och för sig rätt flitigt här också ett tag, bara det att jag tappade stinget när bloggstrulet började härja för ett tag sen och bilderna inte accepterades... och sen var det kört när jag istället hittade Inst.

Nåååja... ursäkter och förklaringar i all ära, men det var ju inte det jag skulle hålla på med.

Nu är det alltså omstart/nystart med säsongen på jobbet och idag går bussen till Stockholm och Formex. Tufft jobb i dagarna fem (och en halv) och jag är såå tacksam att vi åker buss både hem och dit så man får tid på sig att samla kraft.
Så schemat för denna och nästa vecka ser ut så här:

Idag onsdag 12.50 Buss till Sthlm
Tors-sön Mässjobb
Måndag hemresa
Tisdag nästa vecka jobb på kontoret
Onsdag nästa vecka bil till Norge
Tors-sön Mässjobb
Måndag hemresa
Tisdag veckan därpå - tillbaka på kontoret.

A walk in the park! ;)

8 januari 2013

Reflexer!!

Vad är det för problem med folk och reflexer?!
Varför kan inte folk lära sig att det är viktigt att ha reflexer på sig och att de INTE SYNS annars!?

Jag avskyr kvällskörning och när det dessutom då gärna regnar eller snöar samtidigt som man får möte av ett pärlband med bilar och helt plötsligt ser man, när det egentligen nästan är för sent, att det kommer gående en snubbe utmed vägen eller som ska korsa den. Det är bara tur att man i de förhållandena inte kan köra speciellt snabbt så man hinner reagera.
..men vad händer den gången jag INTE hinner se dig? Den gången du tar ett kliv ut i vägbanan och jag kör på dig. Varken JAG eller DU vill ju att det ska hända, eller hur? Det är inte värt det..

Jag har vid ett flertal tillfällen varit SÅ nära att stanna bilen, kliva ur och ge "dig" mitt eget reflex eftersom du uppenbarligen har glömt ditt eget, men så kommer jag på att om JAG ger DIG mitt, så jag har själv inget.. och jag tänker INTE vara en av dem som blir föremålet för min egen irritation.
Jag kanske borde köpa på mig ett lager som ligger i bilen och bara veva ned rutan i förbifarten och kasta ut till dem jag ser utan. För DIN SÄKERHETS SKULL!

Bild från http://nyhetersto.se/om_index.asp?ID=122