31 augusti 2012

Tårtkalas och finfrämmat

Ikväll har det varit full rulle i huset på Pumpstigen!
Fia har ju fyllt år och det skulle firas med grillat, tårta och lite trevligt umgänge.

Finfin avslutning på en stressad jobbvecka som inramades av underbar matlagningshjälp av bästaste syster Miranda.

Ännu mer finfint blev det av spontant besök från norrlandsskogarna och Maggan. Härligt med vänskapsboost!

Imorgon är det flytthjälp för Nina och Marina som gäller.

Andas in, andas ut..

30 augusti 2012

Övernattenmarängtårta

Vi letar alltid efter det här receptet när vi ska ha det, men hittar det aldrig, så nu lägger jag upp det här för att vi ska veta vart vi har det!

Övernattenmarängtårta (recept från syster)

Marängbotten:
3 äggvitor
2,5 dl socker
Vispas hårt och rör sedan i 0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk ättikssprit

Klicka ut ut marängen strl som en mattallrik.

225 g i mitten av ugnen, in med tårtan.
ÖPNNA INTE LUCKAN.
Stäng av värmen efter 2 min.
Låt den vara kvar i ugnen till dagen efter.

Jag har ett lager vispad grädde.
Bär marinerade i lime och lite florsocker
Sedan riven jag vit choklad över.

Grattis älskling, i efterskott!

Har försökt att i tre dagar blogga från mobilen (f*ck Blogspot), men det funkar inte.. så jag får väl ominstallera eller nåt.

Fick igår frågan om jag inte ska blogga att Fia fyllt 35 år, men av ovanstående anledning har jag inte lyckats så bra, varken mobil- eller jobbmässigt, med all som händer.

Men i alla fall - här kommer det!

GRATTIS ÄLSKLING på 35-års dagen (i efterskott)!! 
Jag älskar dig och hoppas du gillade både tårtan och dina presenter (egengjort halsband av Mille och köpt dito av mig och Mille (bild kommer nog)!)!

GRATTIS!! :-)

Jodå, det gör jag!

Lever alltså, även om motsatsen är mycket lätt att tro.
Som så många gånger tidigare har jag satt det mesta på paus för det är kaos - på jobbet och lite i livet också.
Min farfar gick bort samma dag jag åkte till Stockholm och Formex, med allt det innebär nu i efterhand. Jag är i teorin ensam att ta hand om allt, men jag har ju min familj som hjälper till. (Väldigt invecklad släkthistoria som jag INTE tänker dra här och nu.)
Mässa mässa i många dagar, hem och stressa på jobbet, åka ned till Bua och ta hand om dödsbo och väl där får jag frågan från chefen om jag i sista stund kan åka till Norge på mässa igen. Jag som är relativt ny kan inte avböja (känns det som i alla fall), så iväg igen, mässa mässa, hem och stressa på jobbet (ser ni mönstret).

Nu väl tillbaka med mässorna bakom mig får jag besked att ytterligare mässa ska till i september och innan dess ska det göras allt material till den och även den ordinarie säljkatalogen ska göras..

..och så Andas vi lite däremellan!

Plus att hustrun nyss fyllde 35, kalas för henne imorgon fredag, på lördag är det att hjälpa vänner som ska flytta till hus (bokat sen länge och för att de ställde upp som trubadurer på bröllopet vi var värdpar på i slutet av juli) och nästa vecka är det begravning för farfar och veckan därpå är det Kretsloppet som jag ska hinna träna till.
Jag ska springa halvmilen och i tisdags var det första gången jag sprang på evigheter. Idag har jag ont i ljumskarna, kände inget igår så jag trodde jag hade klarat mig.

Veckan därpå är det alltså Norgemässan och sen fyller syster år och vi ska hinna röja, flytta ut och städa farfars lägenhet innan 1 oktober.

Mitt i allt det har jag bokat tid att bleka mina tänder (fråga inte) så jag har varit hos tandläkaren vid två tillfällen och fixat med allt det. Så nu sover jag med silikonskenor och geggamoja på nätterna. Frugan likes.. *eh*

...och så andas vi lite tiiilll...

Som sagt, är det någon som kan låna mig lite liv?

21 augusti 2012

Lugnet blev kortvarigt


Idag har jag varit ledig och i Bua för att ta tag i allt efter farfars bortgång. Papper, byråkrati och telefonsamtal.

Jag hade hjälp av mamma, Lars, Miranda och Fia, men samtidigt kände jag mig helt slut efter de gångna veckornas jobb.

Jag behöver vila helt enkelt..

...men vilan blev kortvarig, mitt i alla papper ringde chefen och bad mig åka med honom till Norge på mässan imorgon. Stanna torsdag, fredag och hjälpa med ordrar och kunder. Lika stor och lång mässa som Formex egentligen, men jag ska förhoppningsvis ta bilen hem på fredag alltså, slipper helgen och vi har ju cykelmiddag på lördag, så då måste jag ju vara hemma.

Mental och fysisk trötthet till max, dagar och helger bokade, Fia som fyller 35 och ett Kretslopp som både ska tränas och sen springas.

Plus en familj som ska tas om hand...

När ska jag hinna och orka?

Kan någon låna mig ett liv en stund?

20 augusti 2012

Som en fågelholk!


Det här möttes jag av när jag kom hem idag. En flitig och otroligt duktig hustru har målat och målat när jag varit borta, halva huset gjort och andra halvan kvar. Nu hoppas vi på fortsatt fint väder så det blir klart!

18 augusti 2012

På Berns..



Fördrink innan middagen..

Känns sofistikerat och annorlunda, sånt jag inte upplever i vanliga fall. Roligt, men jag önskar jag fick uppleva det med Fia..

17 augusti 2012

Fantastisk mat



Premiär för libanesisk mat och det var fantastiskt gott!

Skulle absolut rekommendera det till alla som inte provat.

Libanesisk ikväll..



Långa mässdagar med mycket jobb kräva lyxig middag och idag är vi på en libanesisk restaurang vid Norrmalms torg.

Vi ska prova en meny med 15 olika Meze-rätter. Spännande!

Jag ska även prova en Cosmopolitan. Det är jag och Carrie.. ;-)

16 augusti 2012

Caesar Collection på Formex

Idag och fram till söndag är jag med jobbet på mässa i Stockholm.
Premiär för undertecknad!




15 augusti 2012

Farfar..

Vila i frid..


En vän till farfar hittade honom idag vid tio i sitt hem.
Nu får han träffa finaste farmor igen..

8 augusti 2012

Löss, loppor, pippor.. BLÄÄÄ!

Jamen varför inte avsluta en vanlig tisdagskväll i augusti med att i panik åka in till apoteket på ICA Maxi (tack gode gud!) för att köpa avlusningsmedel - till mig själv!

Jag har aldrig känt mig så äcklig som när jag upptäckte att jag faktiskt hade just löss i håret! Jag kliade mig och kände något som INTE var normalt att ha där och i panik försvann den så jag var först inte ens säker på vad det var jag hade känt.

Då inleddes operation LETA och jag försökte systematiskt känna om jag hittade fler och jo, tyvärr gjorde jag det. Två äckelpajsare krälade omkring på bänken.. *bläääää*

Allvar alltså, jag har ALDRIG känt mig så äcklig och ofräsch!

Prinsen och Fia hade åkt ned till Varberg för att mysa där med svägerska Helen och familj, så jag skickade bild på lössen och sa att de imorgon kunde roa sig med avlusning och jag själv började leta efter kvällsöppet apotek nånstans.

Som sagt, tack och lov för att Cura Apoteket hade öppet och att killen som hjälpte mig var så proffsig och tog hand om en panikslagen Majja. Jag fick tips på vad som behövdes, betalade och susade hem i ilfart.

Först kamma, kamma och kamma och jomenvisst kom det fram fler päckel. Sen i med en Paranix solution i hela håret, nästan som en olja, som kvävde lössen. Efter det tvätta håret och jag överdriver inte när jag säger att jag tvättade fem gånger!

När det var gjort skulle man kamma håret vått och jag stod i över en timma och bara kammade. Det är ju inte så att jag har speciellt LITE hår heller, så det tar sin lilla tid att borsta varje hårtest noga.

Oavsett om jag nu har gjort behandlingen en gång skulle jag utan problem kunna gå hem idag och göra om den igen, för jag känner mig fortfarande äcklig och det kliar ju hela tiden överallt.
Jag pratade med Fia efteråt och hon berättade att de hade hittat två stycken på Mille också och att de skulle köpa medel idag. Vi har ju länge pratat och kollat Mille, för han har kliat sig i nacken, men vi har inte hittat en tillstymmelse till att han skulle ha löss, men troligtvis är det så att han haft dem sen innan semestern från dagis då de faktiskt hade en omgång där.
Känns extremt ofräscht att veta att vi gått runt med sånt i håret så länge...

Men men, nu är det åtgärdat och jag vill ALDRIG mer ha löss!

För er som tror att hårlöss kommer från att man INTE tvättar sig eller är ren, så kan jag döda den myten.

"Smutsig omgivning eller dålig hygien har ingen association till att man blir drabbad av löss då de lever av människoblod och inte smuts. 
Löss är därför inte heller virus- eller bakteriespridare. Detta är en vanlig missuppfattning. Det är inte farligt att drabbas av huvudlöss men kan utlösa en epidemi då det sprids kraftigt. Löss kan drabba alla. "
"Löss trivs med människan som värd och är därför inte benägna att söka sig bort från människokroppen. Spridning av löss sker uteslutande vid direktkontakt huvud mot huvud. "
Källa: Lössguiden

Men fy faaan vad äckliga de är!

1 augusti 2012

Jobb, semester och barnuppfostran

Tillbaka på jobbet efter fyra härliga och korta semesterveckor och det är som man aldrig har varit borta ens..  Det är lite synd att en semester alltid känns för kort oavsett hur lång den än är.

Men i alla fall, jag ska få den berömda ur och berätta lite om upplevda äventyr, förutom det lilla ni redan sett, men innan dess tänkte jag bara be er uppmärksamma en bra krönika jag läste idag angående barnuppfostran.
Låt ungarna härja runt lite!

Bra tanke och kanske absolut något man ska ta till sig istället för att jämt vara där med pekpinnar och banna.
Ett bra barn är ett harmoniskt barn, eller?