31 mars 2012

Längtar!



Prinsen är i Bua hos mormorfar Oja&Lars - jag längtar!

Min syster är (sjuk) i Thailand, men kommer hem till Svea nästa vecka - jag längtar!

30 mars 2012

Idiot eller IDIOT?

Igår hände en sak som verkligen tog ALL min energi!

Det finns energitjuvar och de är experter på att låta sina egna misslyckanden gå ut över andra.
I vanliga fall brukar jag tycka mest synd om såna personer, för det är DE som har mest problem, inte jag, men i det här fallet har jag ingen som helst sympati.

Den här personen är och kommer alltid förbli en sorglig liten skit i mina ögon.


26 mars 2012

Vem bestämmer?

- Det är vaktmästaren som bestämmer över klockan och alla barnen!
...sa Mille när vi imorse pratade om vem som bestämmer över att tiden skulle ändras igår.
Så ni vet!




I övrigt står numera en sådan här i vår trädgård!
Jag och Fia startade ett mindre världskrig när vi skulle skruva ihop den igår och efter en stund kom en av grannarna till undsättning och räddade grannskapet.
Resultatet blir superbra och efter det studsade ungarna glatt ända tills DE startade lite krig även de. Studsmattor har tydligen den effekten på folk.
Tack Magnus, för hjälpen! Ovärderlig!

Prinsen spenderade en del av helgen hos mormorfar E&A i Ulricehamn i husvagnen och nu verkar det som det börjar dra i även hans husvagnstarm, för när han kom hem frågade han när han skulle få åka ned till Varberg med med husvagen; - För då ska jag bada!
Älskling, det är lite för tidigt för bad än, vi får vänta en månad eller två helst..

Förra helgen var jag på Babbel och käkade tapas med jobbet.
I lördags var Fia på Babbel och käkade tapas med en vän.
På fredag ska vi till Babbel och käka tapas med svåger/svägerska.

Tror ni vi ska skaffa klippkort på Babbel?



Jaa, det var väl vår helg i korthet. Sola lugnt!

21 mars 2012

Grattis på ettårsdagen Malin!



Min kollega har idag varit anställd i ett år. Snart är det min tur, jag kan garantera att det Inte blir en så här fin tårta till kollegorna då. Det lovar jag! ;-)

Ninna ninna ni nanna - Boktipset!

Jag har hunnit ”läsa” en hel del böcker nu när jag har börjat lyssna på ljudböcker när jag antingen sitter i bilen, tränar eller lagar mat när prinsen är hos kompisar och en av dem är den här:

De ickesynliga – Fredrik Härén 

Jag fastnade direkt för den och insåg att man kan se världen på ett nytt sätt efter den här boken. Frågan är vad DU tror på. ;)

Nästa bok som jag tyckte vad lite småputslustig och som dröjde kvar ett tag efter är den här:

Öster om Heden – Viveca Lärn 

Jag har gillat Saltön som gått på TV i ett par omgångar, men jag har inte läst böckerna.
I den här ljudboken är det Viveca själv som läser och hon har ju ett speciellt uttryck. Positivt i mitt tänk..!



Den tredje och sista i det här boktipset är den här:
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann – Jonas Jonasson


Efter den här kom ut hörde jag massor om den, men hade ingen direkt lust att läsa den, förrän nu. Hustrun började läsa och hon kom med lite infall här och där om att den var ganska rolig och jag föll till slut för trycket och började lyssna – och TOKfastnade.

Allan Karlsson är en man vars livsöde är få (om ens någon) förunnat och hela historien är en hel skrattfest rakt igenom. Ingen människa kan råka ut för allt han råkar ut för.
Nu i efterhand kan jag associera allt möjligt till händelser i Allan Karlssons liv och härmed slår jag ett slag för Mer Brännvin! ;-)

20 mars 2012

Sebamed


Jag anmälde mig på en sida och fick det här med posten. Sånt gillar vi - gratispresenter som är bra att ha!

Just det här är en kropps- och ansiktstvål med en smart liten vattentät förvaringspåse från just Sebamed. Perfekt att ta med till Friskis!

Luktar fräscht och var skön också!

17 mars 2012

Sysslolösa!

Prinsen åkte igår med morfar Lars till Bua och ska stanna tills imorgon.
Kvar hemma - två sysslolösa mammor som inte riktigt vet vad de ska hitta på!

Tänk att vi är så beroende av honom att vi knappt ens vet vad vi ska hitta på när vi har all tid i världen att göra precis vad vi vill..

Bra eller dåligt?

..eller kanske bara ganska skönt att inte göra nånting, att slappa flera timmar framför tvn en förmiddag, baka lite maränger och sen kanske ta en tur in till stan och där inte göra nåt heller.

Blir nog en bra lördag idag också, även om prinsen inte är hemma.

9 mars 2012

Smördegsinbakad kyckling med brie och soltorkade tomater

Det ser inte mycket ut för världen, men det här är resterna av kvällens fredagsmiddag, för jag glömde ju fota innan vi hade ätit, med det lite finare upplägget med sallad som piff på rätten.

Det här är alltså smördegsinbakad kyckling med brie, soltorkade tomater och bacon.
Jag hittade ett recept som jag modifierade lite och då belv det här resultatet och det var verkligen SUPERGOTT!

U know the drill med mig och recept, jag höftar!

Jag tog fem kycklinginnerfiléer (de som är mycket mindre än vanliga filéer) och delade dem i mindre bitar. De stekte jag nästan klara med bara salt och peppar. Sen tog jag ett halvt paket bacon och stekte till också.

På två fyrkantiga smördegsplattor fördelade jag sen jämt kyckling och bacon. Över det toppade jag med ca fyra soltorkade tomater som jag hade hackat i mindre bitar.

Som grädde på moset lade jag på två små skivor av brie på varje platta.

När det var klart lade jag på ett lock av smördegsfyrkanter på vardera av fyllningarna, tryckte till kanterna så de fastnade och sen penslade jag med vatten.

In i 210 grader varmluftsugn i ca 17 minuter.
Serverades med klyftade Amadinerpotatis som var kryddade med Roasted Garlic Rub och en vanlig kall bea.

Jag upprepar - SUPERGOTT!

Kommentarsfunktionen i Blogger

Jag läste ett bra tips idag. Nu har Blogspot startat med trådade kommentarer, d v s att istället för att jag skriver en vanlig kommentar där jag svarar på er kommentar, så kan jag svara på varje kommentar nedanför. Här kan du läsa om hur du fixar det själv, om du har en egen blogg.

Något jag saknar dock med nya kommentarfunktionen är att man inte längre verkar kunna kryssa för att man ska få ett mail om man kommenterar hos någon annan och den personen sen svarar på min kommentar. Det var mitt enda sätt att hålla reda på vilka kommentarer jag gjort. SAKNAR!


Edit lite senare: Med lite hjälp hittade jag det där med följa kommentarfunktionen och det funkar!
Om du vill ha kommentarer på mail så du kan se när du får svar på nåt du kommenterat i en blogspot-blogg så klickar du bara på länken som heter "Registrera dig via e-post" som syns här nedanför.
Precis vad jag var ute efter! Superbra!

Liten blir stor

Förra veckan var vi på BVC med prinsen för hans 4-årskontroll. Ska skriva lite mer om den i ett annat inlägg, men det är början på att vår lille prins snart inte är så liten längre...

Ikväll är det nämligen sista kvällen som han ska ha sin napp (han har ganska länge bara fått ha nappen när han ska sova). Vi har kämpat länge (eller Fia rättare sagt, för mittt tålamod med nappen är större än henne är) med att han ska sluta och förra gången vi var hos tandläkaren sa han att "Nästa gång du kommer hit har du nog slutat med den där nappen va!". Vi ska tillbaka till tandläkaren om dryga två veckor.
Så nu är det dags.

Mille och Fia har i några dagar nu kryssat i almanackan som nedräkning till den stora dagen imorgon och imorse sa han att det är sista kvällen idag som han ska använda sin napp "för imorgon ska vi gå upp på vinden med napparna och ge till tomten. Han syns inte när man är där uppe, men när vi går ned kommer han fram igen."

Jag ser ju att nappen är en stor njutning för honom så rent personligt i mammahjärtat skär det av att ta bort den för honom, men även jag förstår ju att det är ett måste om hans tänder inte ska bli helt förstörda. Han får fortsätta med sin gosefilt som tröst istället.. och oss!

Lille skrutten..

5 mars 2012

Ny header?

Jag behöver göra en ny header till bloggen, men jag har ingen inspiration.
Tips?

4 mars 2012

Resultat

En nöjd prins fick lite mer lekplats, men färre lådor att förvara 
saker i = desto mer för mammorna att ge bort och sälja.

Att röja är nog trots allt av godo!

Här bor familjen Taikon!


Milles rum"ablideras" och en massa prylar ligger huller om buller. Fia och Mille skruvar nya hyllor och den gamla ska förhoppningsvis säljas. Nån som är intresserad så finns den på Boråsloppis på fejjan..

Ablidera?
Möblera såklart, vad trodde du! ;-)

1 mars 2012

I need..

..some Vampire lovin'...